default-header
HomeNieuwsSteun Hartpatiënten Nederland!

Steun Hartpatiënten Nederland!

Geen onderdeel van een categorie

vrijdag 20 december 2013, door Hartpatiënten Nederland

Al meer dan veertig jaar zet Hartpatiënten Nederland zich in voor hartpatiënten en hun naasten. Wij doen dat volledig onafhankelijk, dus zonder geld en inmenging van de overheid en farmaceutische bedrijven. We hebben uw financiële bijdrage dus hard nodig. Daarom: vier manieren waarop u ons kunt ondersteunen.

Al meer dan veertig jaar zet Hartpatiënten Nederland zich in voor hartpatiënten en hun naasten. Wij doen dat volledig onafhankelijk, dus zonder geld en inmenging van de overheid en farmaceutische bedrijven. We hebben uw financiële bijdrage dus hard nodig. Daarom: vier manieren waarop u ons kunt ondersteunen.

1. Een ‘losse’ bijdrage
Doneren aan Hartpatiënten Nederland gaat heel eenvoudig. Als u het geld overmaakt op rekeningnummer NL35 INGB 0000 594000, ten name van Hartpatiënten Nederland, kan het niet mis gaan. Ook kunt u betalen via iDeal of een bedrag automatisch laten incasseren. Kijk op www.hartpatienten.nl/uw-donatie.
Omdat Hartpatiënten Nederland een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is, hoeven wij geen schenk- en erfbelasting af te dragen aan de fiscus. Uw donaties komen dus volledig terecht bij Hartpatiënten Nederland. Bovendien zijn uw donaties aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden.

Allereerst moet het totale bedrag dat u aan ANBI-doelen overmaakt boven de drempel van 1 procent van het gezamenlijke inkomen van u en uw eventuele partner komen. Donaties boven die 1 procent mag u aftrekken, tot maximaal 10 procent van het gezamenlijke inkomen. Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/giften staat een handig hulpmiddel om te berekenen of uw giften aftrekbaar zijn.
Komt u niet aan het drempelbedrag? Overweeg dan om de giften voor het komende jaar (of de komende jaren) alvast dit jaar te doen. Zo heeft u maar eenmaal te maken met de drempel en kunt u meer aftrekken.

2. Een jaarlijkse bijdrage
U kunt ook jaarlijks geld naar ons overmaken. Als u minstens € 25,00 per jaar doneert ontvangt u zes keer per jaar Hartbrug-Magazine en HartbrugReizen en wekelijks per mail een Hartflits, met het laatste nieuws over het hart en de gezondheidszorg. Ook heeft u recht op medisch en juridisch advies en kunt u gebruik maken van aantrekkelijke lezersaanbiedingen en krijgt u tot 25 procent korting op voedingssupplementen.

De meest fiscaalvriendelijke manier om ons te ondersteunen, is door in de vorm van een lijfrente te schenken. Daarmee is voor u de volledige gift aftrekbaar, zónder drempel. Dit fiscale voordeel geldt alleen als u minstens vijf jaar lang een vast bedrag per jaar aan hetzelfde goede doel (een ANBI) doneert. Tot en met dit jaar (2013) geldt als voorwaarde dat de schenking in een notariële akte moet worden vastgelegd. Daarvoor moest u dus naar een notaris. Vanaf 2014 hoeft dit niet meer en mag u gewoon een onderhandse overeenkomst opstellen. U kunt uw periodieke schenking dan gewoon aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting.

Als uw periodieke gift voldoet aan een aantal voorwaarden, kunt u die aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Er moet dan wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en het goede doel. U kunt daarvoor dit formulier gebruiken.

3. Geld nalaten
U kunt Hartpatiënten Nederland ook aanwijzen in uw testament. Dit kan door Hartpatiënten Nederland tot (mede-)erfgenaam te benoemen, of door een bepaald geldbedrag aan ons na te laten. Omdat wij een ANBI zijn, zijn wij hierover geen erfbelasting verschuldigd. Het volledige bedrag komt dus ten goede aan Hartpatiënten Nederland.

U kunt ons ook aanstellen als executeur. Een executeur is verantwoordelijk voor de afwikkeling van een nalatenschap en voert uw laatste wil uit. Bel ons gerust als u vragen heeft op dit gebied.

4. Kom zelf in actie!
Wilt u méér dan alleen maar geld overmaken? Dan kunt u er ook voor kiezen zelf actie te voeren en geld in te zamelen voor Hartpatiënten Nederland. Er is vast een leuk idee te bedenken om fondsen te werven in uw buurt, familie- en vriendenkring of op uw school of werk. Denk bijvoorbeeld aan een sponsorloop, markt, dansfeest, fietstocht of de opbrengst van een optreden.

Hartpatiënten Nederland ondersteunt u graag met promotie- en voorlichtingsmateriaal. We kunnen, afhankelijk van de actie, deze ook vermelden op onze website en bezoekers oproepen om mee te doen. En we kunnen u een voorbeeld mailen voor een persbericht, zodat u de lokale media kunt betrekken bij uw actie. Bel ons op 085 081 1000 en we helpen u graag bij het regelwerk.

Heeft u geld ingezameld, maak dit dan over op rekeningnummer
NL35 INGB 0000 594000 t.n.v. Hartpatiënten Nederland, onder vermelding van de naam van de actie.

Geschreven door onze (Gast)redactie.


Geef een reactie