default-header

Signaleren & informeren

HomeWat wij doenSignaleren & informeren

Signaleren & informeren

Af en toe is het lastig om door de bomen het bos te blijven zien. Je krijgt advies van je behandelend arts, goedbedoelde tips van familie en vrienden maar ook informatie van websites en berichten op sociale media. Er is zoveel informatie voor handen dat het lastig is om te bepalen wat wel of juist niet klopt. Want, naast informatie uit betrouwbare bronnen, is er ook informatie waar een commercieel belang achter schuilt en daarmee niet objectief is, of ronduit onjuist. Met die reden bieden wij hartpatiënten meer grip door objectieve en vooral betrouwbare informatie te bieden én signaleren we misstanden.

 

Als belangenorganisatie zijn we niet bang om onze mening te delen over bepaalde onderwerpen, integendeel. Wij maken een duidelijk onderscheid tussen feitelijke informatie en wat onze opinie is. Om je zo breed en objectief mogelijk te informeren bieden we:

Patiënten informatie

Op deze website vind je informatie over het leven als patiënt en als naaste van een patiënt, specifiek gericht op jouw persoonlijke situatie.

Informatie over misstanden

Waar onjuiste informatie gedeeld wordt of verkeerde beslissingen genomen (dreigen te) worden, komt Hartpatiënten Nederland in actie. Bekijk maar eens het overzicht van actuele acties of lees bij ‘wat wij doen’ over de misstanden die we in het verleden hebben aangekaart. Mocht je zelf melding willen maken van een misstand in de zorg, dan volg je deze link.

Nieuws

We brengen eigen nieuwsartikelen en voorzien algemeen nieuws van onze mening of visie, wanneer dat van belang is voor hart- en vaatpatiënten. Het nieuwsoverzicht kun je naar eigen interesse filteren. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor onze nieuwsbrief HartJournaal.

Signaleren & informeren
Ondanks alle informatie toch nog vragen?

Het forum bevat enorm veel waardevolle informatie, maar wordt door de gebruikers gevuld. Wij kunnen onmogelijk alle informatie op het forum controleren of up-to-date houden. Ook is het mogelijk dat je bepaalde informatie niet direct kunt vinden. In dat geval kun je altijd gebruik maken van onze adviesdiensten.