default-header
HomeNieuwsOverleden Quo-gitarist Rick Parfitt rookte en dronk na hartaanval gewoon door

Overleden Quo-gitarist Rick Parfitt rookte en dronk na hartaanval gewoon door

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 11 september 2019, door Hartpatiënten Nederland

Gitarist Rick Parfitt van de beroemde Britse rockband Status Quo was niet erg onder de indruk van zijn eerste hartaanval. In totaal kreeg hij twee keer een hartaanval. Zijn bandgenoot Francis Rossi vertelde erover in de Limburger: “Toen ik na de eerste attaque in het ziekenhuis aankwam, zat hij vastgesnoerd aan allerlei slangetjes een glas wijn te drinken en een sigaret te roken. Dat mocht wel, hadden de artsen hem verteld.”
Rossi heeft geen goed woord over voor het gedrag van zijn maat, wiens nonchalance hem uiteindelijk het leven kostte. Status Quo bestaat al sinds 1967 en vierde met nummers als Caroline, Down Down, en Rockin’ All Over The World grote successen, met name in Engeland, Duitsland en Nederland. Rossi vertelt dat hij en Rick in de jaren ’80 van de vorige eeuw een typisch leven leidden zoals zoveel rockmuzikanten. Maar eind jaren ’80 kickte Rossi af.
Rick Parfitt niet, die bleef volgens Rossi afhankelijk van drugs en alcohol, ook al worstelde Parfitt al sinds zijn eerst hartaanval en openhartoperatie met vier bypasses in 1997 met gezondheidsproblemen. Toen werd hem al gewaarschuwd dat zijn levensstijl met veel drank en drugs hem fataal kon worden.
De tweede hartaanval van Rick in Turkije in juni 2016 werd hem toen al bijna fataal. Hij was enige tijd klinisch dood. „Als ik eerlijk ben: dat hadden ze zo moeten laten”, vertelt Rossi in de krant. “De artsen zeiden toen ze hem reanimeerden: misschien komt hij er volledig gehandicapt uit. Waarom probeer je het dan? Rick herstelde. Maar hij was een compleet ander persoon.”
In december 2016 overleed Parfitt op 68-jarige leeftijd. Rossi mist hem niet, vertelt hij achteraf. Ze waren de laatste jaren geen vrienden meer, Rossi stoorde zich aan de destructieve levensstijl van Parfitt.

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie


Reacties (1)