default-header
HomeNieuwsMijn hartaanval was een cadeau!

Mijn hartaanval was een cadeau!

Geen onderdeel van een categorie

dinsdag 1 oktober 2019, door Hartpatiënten Nederland

“Mijn hartaanval was eigenlijk een cadeautje!” Die blijde uitroep doet zanger en cabaretier Richard Kemper in het nieuwe Hartbrug Magazine, dat dezer dagen bij de abonnees in de brievenbus valt. Kemper kreeg 4,5 jaar geleden een hartaanval en moest gedotterd worden. Hij stopte acuut met roken en zegt niet meer bang te zijn voor de dood. Hij schreef er een liedje over: Mijn hart is groot genoeg.

Ook in het nieuwe blad een interview met de man die vijftig hartaanvallen overleefde. “Ik heb enorm mazzel gehad”, vertelt Marcel Basten in het magazine. Als geen ander kent hij intussen de betekenis van het begrip “Russische roulette.”

Hoe voorkom je ruzie bij de kist – de erfenis is immers vaak een bron van herrie in de familie. Hoogleraar successierecht prof.dr. Bernard Schols praat je daarover bij, samen met consumentengidsjournaliste Heidi Klijsen. Zij adviseren ook hoe je kostbare vergissingen kunt voorkomen.

En komt in je familie hartspierziekte voor? Laat je dan testen, zegt hoogleraar cardiogenetica Peter van Tintelen in het magazine. Op die manier kun je plotselinge hartdoden namelijk voorkomen!

En zo staan er meer erg interessante dingen in het blad, zoals: alles over koffie, effectief reanimeren, het verhaal van voormalig mountainbiker en hartpatiënt Dirk de Vries, een gesprek met de Maastrichtse cardiochirurg Dr. Peyman Sardari Nia over de grenzen van zijn kunnen, varkensharten voor mensen en waarom onze kinderen minder oud worden dan hun ouders. Juist ja, ze eten teveel en te vet en onnoemelijk veel suiker, en bewegen te weinig. Daardoor is hun levensverwachting een stuk lager!

En dat is zomaar een willekeurige greep uit het rijk gevulde magazine. Columniste Marion van Es bespreekt body shaming (oordelen over andermans uiterlijk), een trotse voorzitter Jan van Overveld vertelt over de prijs die we wonnen van NRC Charity Awards, hoe pak je een verkeerde bloeddruk aannam wat te vinden van de polypil, en wat kan de fysiotherapie voor je betekenen.

In het magazine de speciale reisbijlage, met interessante reizen naar de gouden stad Praag, overwinteren in Andalusië, de ultieme ervaring van de Bodensee, een onvergetelijke vakantie in de Costa Brava en Barcelona, vliegensvlug naar Griekenland of tot rust komen in de Côte d’Azur. Reizen met medische begeleiding! O ja, we vergaten bijna onze vakantie in Umbrië en het Trasimeense meer en La Bella Italia, een feest dat we Toscane gaan vieren! Nazomeren doen we in Laggo Maggiore en Milaan, we houden nog een mythische vakantie in Kroatië en uniek: we maken een tijdreis door Albanië. Wil je mee, wacht dan niet te lang, boek tijdig, voor de plekken in comfortabele bus of vliegtuig volgeboekt zijn!

Voor meer informatie of toezending per post kunt u mailen: roermond@hartpatienten.nl of tijdens kantoortijden bellen naar 0475 – 31 72 72.

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie