default-header
HomeNieuwsMensen in problemen door zorgkosten

Mensen in problemen door zorgkosten

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 21 augustus 2019, door Hartpatiënten Nederland

Steeds meer mensen komen in ernstige financiële problemen als gevolg van de hoge zorgkosten. Dat meldt RTL nieuws na eigen onderzoek vandaag.
De gevolgen kunnen verregaand zijn. In het minst erge geval kunnen mensen niet meer op vakantie. Maar nogal wat mensen moeten hun huis verkopen. Ook zijn er mensen die een scheiding aanvragen om de kosten te kunnen verdelen.
Het zijn met name de hoge eigen bijdragen en niet declarabele kosten die mensen in de sores brengen. De omroep sprak met tientallen mensen die diep in de problemen zijn geraakt omdat ze ziek zijn. Volgens deskundigen is dit een groot landelijk probleem.
“De zorgkosten zijn de afgelopen jaren steeds wat verder gestegen”, bevestigt Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering aan de Hogeschool Utrecht voor RTL de toenemende problemen van mensen door dure zorg. “Onder andere doordat het eigen risico toeneemt, doordat er bijvoorbeeld zaken uit het basispakket gaan, bij de aanvullende verzekeringen. En dat je steeds vaker ook moet bijbetalen voor medicijnen.”
Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie