default-header
HomeNieuws‘Hartoperatie eerste maanlander Neil Armstrong liep fout af’

‘Hartoperatie eerste maanlander Neil Armstrong liep fout af’

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 24 juli 2019, door Hartpatiënten Nederland

Vijftig jaar geleden zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Dat gebeurde tijdens een spectaculaire maanlanding, die velen van ons live hebben kunnen volgen op de televisie. Wat mensen niet weten: in 2012 overleed Niet Armstrong, volgens zijn zonen door een fout van het ziekenhuis tijdens een hartoperatie. De eerste man op de maan stierf in augustus 2012. Hij was toen 82 jaar. Vlak daarvoor had hij een bypassoperatie gehad.
Volgens Neils’ zonen Rick en Mark hebben de artsen fouten gemaakt die tot de dood leidde. Sterker nog: volgens hen was die hele hartoperatie niet eens nodig. Het ziekenhuis heeft alles in het werk gesteld om te voorkomen dat dit nieuws bekend werd en betaalde een schikking van zes miljoen dollar aan de nabestaanden. Onder voorwaarde dat die hun mond hielden.
Het is nu toch bekend geworden door goed journalistiek speurwerk van The Cincinnati Enquirer en The New York Times. Beide zonen namen indertijd een hartspecialist onder de arm die onderzocht wat er fout ging. Deze specialist kwam tot de conclusie dat het ziekenhuis geblunderd heeft.
Het Mercy Health Fairfield Hospital laat beide kranten weten niet te willen reageren.

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie