default-header
HomeNieuwsGeen heldendaden meer?

Geen heldendaden meer?

Geen onderdeel van een categorie

vrijdag 14 augustus 2020, door Hartpatiënten Nederland

Vanwege de verantwoordelijkheid van Hartpatiënten Nederland volgen wij relevante corona-ontwikkelingen op de voet. Zo zou gisteren gestemd worden over een motie, waarmee een verhoging van de salarissen van zorgpersoneel werd beoogd.

Vanwege de verantwoordelijkheid van Hartpatiënten Nederland volgen wij relevante corona-ontwikkelingen op de voet. Zo zou gisteren gestemd worden over een motie, waarmee een verhoging van de salarissen van zorgpersoneel werd beoogd. Vlak voor de stemming over deze motie hadden tot ieders grote verbazing diverse Kamerleden de arena verlaten. Met als resultaat dat er niet gestemd kon worden over de motie. Vele zorghelden vinden dat een steek in de rug en hebben het gevoel steeds maar weer nul op het rekest te krijgen. Het gaat hen echt niet alleen maar om salaris, maar er speelt veel meer in arbeidsomstandigheden, roosters, belasting en ga zo maar door. Bovendien wachten ze nog steeds op de bonus die hen in het vooruitzicht gesteld werd. Dat zal pas later dit jaar het geval zijn.

U begrijpt dat ik de beloning van ons zorgpersoneel superbelangrijk vind. Ik sta er niet alleen zo in, maar velen delen die mening. Ook Prof. Dr. Diederik Gommers bijvoorbeeld. Diederik is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en schuift vaak als gast aan in diverse praatprogramma’s op tv. De avond van het debat was hij te gast in actualiteitenrubriek Op1. De ‘wegrenactie van Kamerleden’ emotioneerde hem zeer. Met duidelijk bewoordingen uitte hij zijn terechte zorgen over aanstaande corona-ontwikkelingen en hetgeen van onze zorghelden wordt gevraagd. Een reactie van Gommers die mij persoonlijk raakte, luidt: ‘Ze verwachten dat we leveren, maar iedere keer gebeurt dit. Verwacht geen geweldige dingen en heldendaden als we hier niet over kunnen praten’. Diederik Gommers was overigens uitgenodigd om te praten over een mogelijke tweede coronagolf in september, hetgeen hem en mij bijzonder verontrust. De bijzonder interessante uitzending is terug te kijken: www.nos.nl.

Wellicht ook aardig om te lezen is een in het oog springende column van de hand van medisch redacteur René Steenhorst. Die spreekt in dit verband ook boekdelen. ‘Het is een cruciale bestuurlijke fout: het ondermijnt het moreel van ‘het lagere personeel’ dat het Goud is van je organisatie.’. Verder lezen? www.meerovermedisch.nl

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie