default-header
HomeNieuwsAfvallen – maar hoe houd je dat vol?

Afvallen – maar hoe houd je dat vol?

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 6 november 2019, door Hartpatiënten Nederland

Dik zijn is ongezond. Het kan leiden tot diabetes en obesitas. Afvallen dus. Alleen: bijna 100 procent van de mensen blijkt niet blijvend af te vallen door minder te eten en meer te bewegen. Dat schrijft huisarts Jacqui van Kemenade uit Breda in haar uitstekende boek Leefstijl op recept. Een zeer informatief boek over gewicht, gezond leven en hoe te ontsnappen aan diabetes.
Er verschijnen de laatste tijd veel boeken over diabetes en wat je eraan kunt doen door het veranderen van je leefstijl en voeding. Om op die manier van de pillen af te komen. Maar het boek ‘Leefstijl op recept’ van Van Kemenade gaat de diepte in.
Een van de adviezen is bijvoorbeeld: zorg voor een goede slaap. Die kan namelijk het verschil maken! Naast slaap zijn voeding, beweging en stress van doorslaggevende invloed op de gezondheid. De Bredase huisarts Van Kemenade presenteert in haar boek nu eens geen recepten van geneesmiddelen voor, maar van leefstijl.
Haar leefstijladviezen schreef ze in eerste instantie voor haar patiënten. Maar het boek is uitermate geschikt voor zorgverleners die leefstijl als interventie willen aanbieden. Ook de politiek wordt met dit boek bediend: politici en bestuurders vinden met de geboden informatie een handvat voor nieuw beleid dat bijdraagt aan een gezonde samenleving.
Jacqui van Kemenade weet waar ze over schrijft. Na haar studie geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en haar huisartsenpraktijk vanaf 2001, specialiseerde ze zich in 2018 als kaderhuisarts diabetes. Ze zet zich nu in voor het promoten van leefstijlprogramma’s in en buiten de zorg. Ze deed onder meer mee aan het programma ‘Gezond Verstand’ van omroep Max.

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie