default-header
HomeNieuwsZin in een heerlijke en gezonde bloemkoolsoep?

Zin in een heerlijke en gezonde bloemkoolsoep?

Recepten

vrijdag 11 augustus 2023, door Hartpatiënten Nederland

Zin in een heerlijke en gezonde bloemkoolsoep? Maak dan eens dit heerlijke recept van Donna!

Hartpatiënten Nederland besteedt veel aandacht aan gezonde leefstijl. Medewerkster Donna geeft leefstijladvies aan donateurs. In deze kookvideo deelt zij het recept voor een heerlijke en gezonde bloemkoolsoep.

Dit recept is niet alleen makkelijk en snel te maken, maar ook nog eens heerlijk. Benieuwd naar het recept? Klik hier en wij sturen het u toe!

Ons hart klopt voor alle hartpatiënten. Nu en in de toekomst. Helpt u ons? Het delen van objectieve en onafhankelijke informatie vormt de basis van onze dienstverlening. Dat betekent gratis toegang tot alle openbare informatie op de website, inschrijven voor de digitale nieuwsbrief én deelname aan het forum voor contact met hartgenoten! Ook kunnen donateurs gratis deelnemen aan al onze Webinars. Inschrijven kan hier.

Daarnaast bieden we extra voordelen voor iedereen die de stichting ook financieel een warm hart toedraagt. Mogen we u ook verwelkomen als vriend, abonnee, supporter of steunt u ons liever met een losse gift? Meer info? Klik hier.


Geef een reactie


Reacties (3)

 • Marlene de Vries 11 augustus 2023

  Ik heb naar het recept voor de bloemkoolsoep gekeken en geluisterd. Degene die dit recept heeft verzonnen is niet goed op de hoogte van wat goed en slecht is voor hartpatiënten. Want de mevrouw die de soep maakt zegt dat je de uitjes en knoflook in olijfolie kunt aanbakken, maar ook in boter of kokosolie. Die laatste twee ingrediënten zouden hartpatiënten nu juist moet mijden als de pest, want ze staan stijf van het verzadigd vet. Eigenlijk schandelijk dat u dit soort recepten de wereld instuurt. Het getuigt van ondeskundigheid!

 • Donna S. 15 augustus 2023

  Geachte mevrouw de Vries, beste Marlene,

  Hartelijk dank voor uw reactie. Leuk dat u de video bekeken heeft!

  Zoals gezegd in de video kies ik ervoor om de knoflook en sjalotjes in olijfolie te bakken, maar kunt u (zoals vermeld) ook boter, kokosolie of een andere olie gebruiken, afhankelijk van uw eigen dieet of leefstijl. Ook dit wordt vermeld in de video. Het is dus een persoonlijke keuze waarin u bakt.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd!

  Hartelijke groet,
  Donna, Hartpatiënten Nederland

  • Cindy Hesse 8 september 2023

   Wellicht een recept bloemkoolsoep vermelden waar geen verzadigde vetten in voorkomen. In heel veel producten komen verzadigde vetten komen voor. Veel hartpatiënten wordt geadviseerd voedsel zo weinig mogelijk tot geen verzadigde vetten.