default-header
HomeNieuwsRomige prei stamppot met paddenstoelen

Romige prei stamppot met paddenstoelen

Recepten

woensdag 20 maart 2024, door Hartpatiënten Nederland

Aantal porties | 2 personen

Ingrediënten
  • 500 gram zoete aardappel (of pompoen)
  • 200 gram paddenstoelen
  • 2 prei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 ml (plantaardige) crème fraîche
  • 50 ml (plantaardige) kookroom
  • klontje vet (kokos, boter, ghee)
  • 2 el tijm
  • 1 el bouillonpoeder
  • ½ bosje verse peterselie
  • peper & zout
Instructies
  1. Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en kook ze voor 8 minuten, controleer met een prikker of ze goed zijn
  2. Snipper de ui en knoflook en snijd de prei in ringen
  3. Hak de peterselie fijn en snijd of scheur de paddenstoelen in stukken
  4. Bak de ui, knoflook en prei aan in een pan
  5. Stamp de zoete aardappels naar wens grof of glad, roer hier de crème fraîche, room, tijm en bouillon doorheen en eventueel nog wat vet om het smeuïg te maken
  6. Meng nu met de prei/ui/knoflook mix
  7. Proef en breng op smaak met peper & zout
  8. Bak de paddenstoelen aan op hoog vuur met de gehakte peterselie, peper & zout
  9. Serveer de preistamppot met de gebakken paddenstoelen

Dit recept is van GreenTwist.

Dit artikel verscheen eerder in het Hartbrug Magazine.

 


Geef een reactie