default-header
HomeNieuwsVitamine D

Vitamine D

LeefstijlVoedingZelfzorg en thuismeting

vrijdag 30 oktober 2020, door Hartpatiënten Nederland

In de media verschijnen steeds meer verhalen over de rol van vitamine D in de strijd tegen corona. Zo roepen experts de bevolking op om deze te gaan slikken.

 

Zo zou je volgens diverse deskundigen door het slikken van vitamine D een hogere weerstand krijgen waardoor je minder kans loopt om corona te krijgen. En als je onverhoopt toch besmet raakt, dan zou de ziekte weleens minder heftig kunnen verlopen.

 

Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul legt aan de hand van 5 vragen uit waarom het een goed idee is om extra vitamine D te nemen.

 

Vraagt u zich bijvoorbeeld af of u echt vitamine D moet gaan slikken en of het beschermt tegen een COVID infectie? Of dat er wetenschappelijk bewijs voor is en of het slikken ervan eventueel nadelen heeft? Op die vragen krijgt u allemaal antwoord: https://www.wur.nl/nl/nieuws-wur/Show/5-vragen-over-de-invloed-van-vitamine-D-op-corona.htm

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie


Reacties (3)

  • Léon Vrins 31 oktober 2020

    Het is al jaren bekend dat vitamine D een belangrijke rol speelt voor onze gezondheid.
    Dr.Gert Schuitemaker pleit al vele jaren voor het slikken van vitamines, dus ook D. Men leze de artikelen dienaangaande in Orthomagazine.

  • Albert Boer 1 november 2020

    Ik zag hier net een vitamine pil D dat was een heldere pil ik heb D pillen bij de da gehaald maar dat waren donkere bruinen de vraag is maakt de kleur niks uit groetjes