Spruitjes uit de wok met paprika, champignons en varkenshaas
Bijgerechten voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten
Bijgerechten voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten
Boodschappenlijstje:
500 g spruitjes
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
250 g (kastanje) champignons
350 g varkenshaas
3 el olijfolie
scheutje sherry
1 eetlepel natriumarme sojasaus
2 lepels gehakte (ongezouten) cashewnoten
Bevat per persoon:
1240 kJ (295 kcal)
26 g eiwit
14 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet
12 g koolhydraten
Aan de slag
Maak de spruitjes schoon en kook ze 4 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper knoflook en ui. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Boen de champignons schoon en snij ze in kwarten. Snij het vlees in reepjes.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook kort tot ze glazig zijn. Voeg het vlees en de spruitjes toe en roerbak enkele minuten. Voeg dan de overige groenten toe en bak al omscheppend tot champignons en paprika gaar zijn. Breng op smaak met sherry en sojasaus. Bestrooi voor het serveren met cashewnoten.
Lekker met aardappelpuree.
Dit recept verscheen eerder in Hartbrug-Magazine 2015-1
Geschreven door onze redactie.
Geef een reactie