default-header
HomeNieuwsRecept paddenstoelenstoof

Recept paddenstoelenstoof

Recepten

vrijdag 12 november 2021, door Hartpatiënten Nederland

Aantal porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram gemengde paddenstoelen (ik gebruikte oesterzwammen, kastanjechampignons en cantharellen)
  • 500 ml plantaardige melk
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el (Gulnur’s) Mediterrane kruidenmix
  • 2 el bouillonpoeder (bijvoorbeeld biotoday)
  • 6 pruimen (vers)
  • 2 el maizena, xantana of ander bindmiddel
  • 1 el citroensap
  • handje noten

Instructies

  • Snijd de ui en knoflook fijn, de pruimen in stukjes
  • Scheur of snijd de paddenstoelen grof
  • Brokkel de geitenkaas
  • Verwarm een stoofpan, wok of braadpan met een beetje olie of vet
  • Fruit de ui en de knoflook aan
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak 2-3 minuten aan
  • Voeg nu de plantaardige melk, bouillon, de kruiden en ⅔ van de geitenkaas toe
  • Laat op laag vuur 8 minuten pruttelen
  • Maak het bindmiddel aan met wat water en voeg toe, roer goed door
  • Voeg nu de pruimen toe en laat nogmaals even doorpruttelen
  • Breng op smaak met wat citroensap, peper & zout
  • Serveer met wat van de achtergehouden geitenkaas en gehakte noten

Dit herfstrecept is onderdeel van de online kookcursus Koken met de Herfst, wil je nou helemaal ondergedompeld worden in het seizoen herfst, met superveel herfst inspiratie, video’s én nog veel meer lekkere, gezonde recepten? Bekijk dan de cursus.

Dit recept is van GreenTwist.


Geef een reactie