default-header
HomeNieuwsRondje Nederland

Rondje Nederland

Vakantie

zondag 12 juni 2016, door Hartpatiënten Nederland

 

Weer of geen weer; wij nemen u mee op een (fiets)tocht door Nederland en hebben per provincie een kleine selectie gemaakt uit de ontelbare bezienswaardigheden die ons land rijk is. Rek en strek uw armen en benen en ga!

 

U gaat er graag op uit, maar blijft liever dicht bij huis? Nederland is daarvoor bij uitstek het ideale land. Maak voor uzelf een uitgestippelde (fiets)tocht of geniet van een ongeplande dag uit. Met HartbrugReizen onder uw arm, hoeft u in ieder geval uw hoofd niet te buigen over ontspannen, of juist actieve tussenstops.

 

Tip: U heeft de fiets thuis laten staan, maar krijgt spontaan zin om te fietsen? Huur een fiets!

 

Groningen

Benieuwd naar hoe het er vroeger aan toeging in Gro-ningen? Bezoek het openluchtmuseum ‘Het Hoogeland’ in Warffum. Hier gaat u honderd jaar terug in de tijd en krijgt u een kijkje in het leven vroeger op het platteland. Heeft u toch meer behoefte aan ontspanning? Drijf dan rond in een thermaalbad van ‘Fontana Resort’ in Bad Nieuweschans. Hier kunt u even helemaal onthaasten en zowel lichamelijk, als geestelijk met uzelf in het reine komen.

 

Friesland

Staat natuur voor u met stip op nummer één? Maak een wandeling in het nationaal park ‘De Alde Faenen’ in Eern-woude. Een laagveenmoeras met een gevarieerd landschap van onder andere meren, rietlanden en moerassen. Dit  natuurschoon is een lust voor het oog met onder andere enorm veel planten en dieren. In het park zijn ruim 450 verschillende planten en 100 soorten vogels te bekennen. Om in de natuursfeer te blijven: als echte natuurliefhebber mag u het ‘Natuurmuseum Fryslân’ in Leeuwarden niet overslaan. Neemt u de (klein)kinderen een dagje mee? Ideaal! Want in dit museum mogen zij heel veel zelf doen. Oftewel: aan be-leving geen gebrek!

 

Drenthe

Of neem de (klein)kinderen mee naar de ‘Speel- en IJsboer-derij De Drentse Koe’ in Ruinerwold. Even verdwalen in het maisdoolhof, een potje boerenbiljarten en tot slot genieten van een ijsje met verse melk? Dit is een kleine greep uit het uitgebreide assortiment. Heeft u naast vermaak ook plaats voor bezinning? Neem een kijkje in het ‘Nationaal Gevangenismuseum’ in Veenhuizen en ervaar het gevangenisleven vanaf 1600 tot heden in dit interactieve museum.

 

Noord-Holland

Houdt u van dieren, maar vooral van dieren in hun (voor zover mogelijk) natuurlijke leefomgeving? Bezoek een van de meest diervriendelijke natuurparken in Nederland, het ‘Landgoed Hoenderdaell’ in Anna Paulowna. Hier leven dieren, indien mogelijk, vrij in het park. Denk aan ringstaartmaki’s en damhertjes in het bos. Geredde dieren, zoals gepensioneerde circusleeuwen en opgevangen bruine beren uit Bulgarije, vertoeven in diervriendelijke gevangenschap. Even heel iets anders? Wat dacht u van het ‘Marinemuseum’ in Den Helder? Leer alles over de marine en hoor oud-bemannings-leden verhalen aan op een van de drie museumschepen.

 

Flevoland

Niets te doen in Flevoland? Welnee! Wist u dat ‘Museum Schokland’ op de Unesco Werelderfgoedlijst staat? Op dit voormalige eiland in de Noordoostpolder beleeft u natuur en cultuurhistorie in één. Vervolg uw weg naar de ‘Oostvaardersplassen’ in Lelystad. Hier heeft de natuur het voor het zeggen, net zoals de dieren. Een uniek natuurgebied in Nederland, maar ook Europa.

 

Overijssel

Cultuursnuiven in eigen land? Dat kan in Overijssel bij ‘Die-renpark Taman Indonesia’ in Kallenkote. In dit tropische park waant u zich even in Indonesië. En heeft u na al die indrukken van buitenaf zin in wat verkoeling? Ga naar ‘De Scheg’ in Deventer. Een zwemparadijs met voor elk wat wils. Doet u het liever rustig aan? Een IJslands badhuis met sauna’s en een bubbelbad is eveneens aanwezig.

 

Zuid-Holland

Echte waterliefhebbers gaan naar wellnessresort ‘Elysium’ in Bleiswijk. Dit resort beschikt over tal van baden, sauna’s en opgietingen, maar ook massages, beautybehandelingen en restaurants. Eenmaal zen? Vervolg uw weg naar ‘Boerderij ‘t Geertje’. Hier kunt u op uw gemak nagenieten in de kringloop van de natuur.

 

Utrecht

In het midden van het land vindt u onder andere naast het ‘Sonnenborgh museum & sterrenwacht’, de ‘Botanische tuinen’. De tuinen zijn gelegen op Fort Hoofddijk en eigendom van Universiteit Utrecht. De diversiteit aan en in de tuinen is zowel voor de weten-schap als het publiek bestemd.

 

Gelderland

Ga van het ene uiterste naar het andere. Neem een kijkje achter de schermen bij de Oranjes op ‘Paleis Het Loo’ in Apeldoorn en ervaar vervolgens in ‘MuZIEum’ in Nijmegen, het dagelijks leven van een slechtziende.

 

Zeeland

Tijd voor geschiedenis? Het ‘Watersnoodmuseum’ in Ouwerkerk verbeeldt de watersnoodramp uit 1953. Duikt u graag de geschiedenis nog dieper in? Op de ‘Stoomtrein Goes-Borsele’ ervaart u de spoorwegen uit de jaren dertig met tussenstops op verscheidene stations boordevol met leuke attracties en bezienswaardigheden.

 

Noord-Brabant

Geniet u wel van een tochtje? Vaar in ‘s-Hertogenbosch verder op ‘Binnendieze’. Een historische vaartocht die u kennis laat maken met de binnenstad van deze stad. Maak vervolgens een wandeling in nationaal park ‘De Loonse en Dru-nense Duinen’ in Loon op Zand. De ideale afsluiting van een geslaagde dag.

 

Limburg

Breng in het zuiden van het land een bezoek aan de ‘Kasteeltuinen Arcen’. Dit is een van de meest gevarieerde bloemen- en plantenparken van Europa. Bevalt de kasteelsfeer u? Vervolg uw weg naar ‘Kasteelpark Born’. Hier houden in de tuinen onder andere uilen, kamelen en neusberen een oogje in het zeil.


Geef een reactie