default-header
HomeNieuwsLeefstijl op Recept: geen pillen maar paprika’s?

Leefstijl op Recept: geen pillen maar paprika’s?

Leefstijl

woensdag 13 november 2019, door Hartpatiënten Nederland

Op 9 november vond de officiële presentatie plaats van een meer dan interessant boek van de hand van huisarts Jacqui van Kemenade: ‘Leefstijl op recept’. In het boek over gewicht en gezond leven wordt ook duidelijk hoe je kunt ontsnappen aan diabetes.

De presentatie van het boek kon rekenen op een grote groep enthousiaste belangstellenden. Onder de ruim 150 aanwezigen waren ook enkele gezaghebbend specialisten aanwezig die, net zoals de schrijfster, steeds vaker leefstijl voorschrijven in plaats van medicijnen.

Vanuit Hartpatiënten Nederland bezocht Donna Selmanaj de presentatie. Donna werkt voor onze schitterende HartbrugReizen en verdiept zich in alles rondom gezonde voeding, mede gelet op het feit dat Hartpatiënten Nederland en ook HartbrugReizen ervan overtuigd zijn dat lifestyle voor een grote groep patiënten het verschil kan maken tussen ziek en gezond. Dat je door voeding veel meer grip kunt krijgen op je gezondheid. En daarmee ook op in te nemen medicatie met alle bijwerkingen van dien: ‘geen werking, zonder bijwerking’!

De schrijfster was heuglijk verrast door de grote groep belangstellenden. Wethouder Miriam Haagh van de gemeente Breda was tijdens de presentatie bij boekhandel van Kemenade in Breda aanwezig, en hield een indrukwekkende speech. Haar portefeuille omvat onder andere gezondheid. Ze was vol lof over Jacqui en vooral over haar boek. Ze benadrukte meermaals het belang van de bewustwording van het feit wat voeding met iemand kan doen. Vanuit haar werk ziet ze talloze voorbeelden hoe patiënten meer grip op hun gezondheid krijgen en in plaats van zieker, gezonder worden.

Na afloop was er een gezellig samenzijn onder het genot van een goed glas wijn en natuurlijk enkele hapjes. Nou ja, hapjes? Het waren stuk voor stuk koolhydraatarme hapjes die tot veler verbazing overheerlijk smaakten. Tongstrelend! De ‘snacks’ waren voor deze gelegenheid speciaal bereid door Saïda, echtgenote van Wim Tilburgs (voorzitter en oprichter van www.jeleefstijlalsmedicijn.nl).

Alles bij elkaar een bijzondere gebeurtenis waaruit wederom blijkt hoe belangrijk Leefstijl op recept is. Wij zijn ervan overtuigd dat deze inzichten het verschil gaan maken en zetten ons er 100 % voor in: objectief en onafhankelijk!

Conclusie: Hartpatiënten Nederland kan dit boek van HARTe aanbevelen voor alle hartpatiënten. Maar ook voor zorgmedewerkers en voor iedereen die zijn/haar gezondheid wil verbeteren en het recept zoekt voor een optimale leefstijl en grip op zijn/haar gezondheid.

Zie ook ons eerder verschenen artikel

 

 

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie