Diabetes type 2 en corona

Het coronavirus (COVID-19) is al enige tijd in Nederland en bepaalt inmiddels al weken hoe ons dagelijks leven eruitziet. Voor veel mensen is dit een lastige periode die gepaard gaat met de nodige uitdagingen en stress.

In de media circuleren berichten over de relatie tussen diabetes type 2 en het coronavirus. Het is mogelijk dat jij je naar aanleiding van de berichten zorgen maakt over je eigen gezondheid. Het is goed om te weten dat mensen met diabetes type 2 niet meer kans lopen op besmetting met het virus. Wel kan het ziektebeeld ernstiger verlopen.

Het RIVM heeft geconstateerd dat met name oudere diabetespatiënten, diabetespatiënten met overgewicht en diabetespatiënten met een verminderde weerstand meer risico lopen op een ernstig beloop. De verminderde weerstand kan ontstaan door bijvoorbeeld complicaties of door erg wisselende of vaak hoge glucosewaarden. Het is daarom heel belangrijk dat je de maatregelen die ingesteld zijn door de overheid handhaaft om zo de kans op besmetting te verkleinen. Ook nu geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Aan de andere kant kun je zelf ook wat doen om je eigen afweer te vergroten. Een gezonde leefstijl versterkt je afweer. Het advies is om vers, onbewerkt en gevarieerd te eten, te blijven bewegen, voldoende te slapen en ontspannen en stress te voorkomen. Volg géén crash-dieet en probeer je bloedglucosewaarde zo goed mogelijk te houden. Het kan zijn dat je daarvoor wat vaker moet meten. Maar hoge bloedglucosewaarden verminderen je afweer. 
 
Wees tenslotte mild voor jezelf, doseer de hoeveelheid nieuws die je kijkt, houd afstand & glimlach. Daar inspireer je vast ook anderen mee. 
 
Veel sterkte namens het team van Keer Diabetes2 Om
 
Nynke van der Zijl, huisarts en hoofd medisch team 
 
 

 

Reacties (2)

 • afbeelding van Ankie de Jonge-van der Veen
  Ankie de Jonge-... ( )

  Kben blij dat Ik dit ff heb gelezen!!
  Sterkt Me weer in de "strijd" tegen Covid-19
  Dank hiervoor.

  mei 06, 2020
 • afbeelding van Linda Mark
  Linda Mark ( )

  HOE KREEG IK MIJN LENING VAN DIT GROTE BEDRIJF

  Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet afgewezen, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die ze zelf geldschieter noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

  Ze bieden allerlei soorten leningen aan

  Lening op korte termijn (5_10 jaar)
  Langlopende lening (20_40)
  Lening op middellange termijn (10_20)
  Ze bieden een lening aan
  Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening .......
  Studielening .........., lening voor opstarten van bedrijven
  Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz
  E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is de financiële lening van David Wilson de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik mevrouw Linda McDonald je veel geluk toewees ... ....

  mei 14, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.