Bijwerkingen van geneesmiddelen bij coronavirusinfectie (COVID-19)

De geneesmiddelen die nu worden ingezet zijn hydroxychloroquine en chloroquine. Deze zijn niet voor dit doel ontwikkeld en onderzocht. Ook remdesivir wordt experimenteel ingezet. Omdat deze geneesmiddelen gebruikt worden bij de behandeling van een nieuw virus, is het van belang om de bijwerkingen goed in de gaten te houden en te melden.

Er wordt hard gewerkt om wetenschappelijk bewijs te verkrijgen of deze middelen veilig en werkzaam zijn bij patiënten met een coronavirusinfectie. We weten bijvoorbeeld niet of patiënten met een coronavirusinfectie misschien andere bijwerkingen krijgen dan reeds bekend zijn. Koop geen geneesmiddelen via internet van handelaren die claimen dat hun product COVID-19 kan behandelen of voorkomen. Gebruik alleen geneesmiddelen voorgeschreven door de arts. 

(Hydroxy)chloroquine
Chloroquine is een oud geneesmiddel, dat onder meer wordt gebruikt als antimalariamiddel. Het middel hydroxychloroquine is verwant aan chloroquine. Bekende bijwerkingen van deze middelen zijn bijvoorbeeld oogproblemen door beschadiging van het netvlies en hartproblemen bij langdurig gebruik. 
 
Remdesivir 
Remdesivir is een geneesmiddel dat nog niet officieel geregistreerd is, maar gezien de bijzondere omstandigheden toch gebruikt kan worden (compassionate use). Er is nog weinig bekend over de veiligheid.
 
Voor meer informatie: www.lareb.nl
 
 

Reacties (2)

 • afbeelding van myra
  myra

  Plaquenil en digoxine(lanoxin) hebben ook een wisselwerking...

  apr 24, 2020
 • afbeelding van Linda Mark
  Linda Mark ( )

  HOE KREEG IK MIJN LENING VAN DIT GROTE BEDRIJF

  Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet afgewezen, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die ze zelf geldschieter noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

  Ze bieden allerlei soorten leningen aan

  Lening op korte termijn (5_10 jaar)
  Langlopende lening (20_40)
  Lening op middellange termijn (10_20)
  Ze bieden een lening aan
  Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening .......
  Studielening .........., lening voor opstarten van bedrijven
  Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz
  E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is de financiële lening van David Wilson de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik mevrouw Linda McDonald je veel geluk toewees ... ....

  mei 14, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.