default-header
HomeNieuwsWil jij een tatoeage? Informeer je eerst goed!

Wil jij een tatoeage? Informeer je eerst goed!

Leefstijl

dinsdag 21 maart 2023, door Hartpatiënten Nederland

Tatoeages: de één zweert erbij en de ander begrijpt de hype eromheen niet. Hoe je het ook wendt of keert, het is een manier op jezelf uit te drukken. Maar wat als je hartpatiënt(e) bent? HPNLmagazine informeert je over de bijkomende risico’s en waarom hartpatiënten altijd met hun arts moeten overleggen voordat ze een tatoeage nemen.

Het nemen van een tatoeage is heel persoonlijk. Het is een manier om je persoonlijkheid te uiten. Voor een hartpatiënt(e) kan het een belangrijke gebeurtenis markeren. Naast het laten zien wie je bent en de herinnering aan een bijzonder moment of bepaalde periode, biedt een tatoeage voor sommigen zelfvertrouwen en emotionele steun. Maar tegelijkertijd brengt het plaatsen van een tatoeage bij hartpatiënten een verhoogd risico op complicaties met zich mee. Houd hier rekening mee en bespreek altijd van te voren de procedure met jouw behandelend arts!

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.