default-header
HomeNieuwsWereld Hart Dag

Wereld Hart Dag

Belangenbehartiging

vrijdag 29 september 2023, door Hartpatiënten Nederland

Vandaag is het zogenaamd “Wereld Hart Dag”. Deze dag wordt georganiseerd door de World Heart Federation. Er wordt aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten. Het hart staat wereldwijd centraal. Nog steeds zijn Hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één. In Nederland zijn er ongeveer 1,5 miljoen mensen die lijden aan een chronische hart- of vaatziekte.

Bij Hartpatiënten Nederland horen wij elke dag opnieuw de impact die dit met zich meebrengt. Elke dag weer zetten wij ons in om hartpatiënten bij te staan en te helpen een weg te vinden om de voor elk beste oplossing te zoeken teneinde meer grip te krijgen op de eigen gezondheid.

Vandaag wordt ook in de zorg extra aandacht besteed aan hoe belangrijk het is om goed voor je hart te zorgen en er een gezonde leefstijl op na te houden. Een groot deel van ons heeft namelijk een verhoogd risico op een hart- of vaataandoening. Ontdek vandaag op Wereld Hart Dag hoe u dit risico kunt verlagen en in haalbare stappen kunt werken aan een gezonde(re) leefstijl. Alleen, met iemand samen of neem contact met ons op. Wij helpen u er graag bij.

Eerst nog meer informatie lezen over leefstijl? Behalve www.hartpatienten.nl, kan ik u ook een website van het Hartlong Centrum Leiden aanbevelen als u kiest voor gezond: https://hartlongcentrum.nl/leefstijl/

Volg je hart, want dat klopt ♥

Jan van Overveld


Geef een reactie