default-header
HomeNieuwsVoordelen metformine met vertraagde afgifte onduidelijk

Voordelen metformine met vertraagde afgifte onduidelijk

woensdag 20 februari 2019, door Hartpatiënten Nederland

Tegenwoordig is er een metformine op de markt met vertraagde afgifte. De voordelen blijven helaas onduidelijk. Voornaamste nadeel is dat deze pil duurder is dan de gebruikelijke metformine en deels niet vergoed wordt.

Tegenwoordig is er een metformine op de markt met vertraagde afgifte. De voordelen blijven helaas onduidelijk. Voornaamste nadeel is dat deze pil duurder is dan de gebruikelijke metformine en deels niet vergoed wordt. Geen reden om over te stappen lijkt ons.
Dat vindt ook het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Metformine met vertraagde afgifte heeft voor deze koepel van Nederlandse huisartsen ,,geen meerwaarde’’. Niet nodig dus.
En onnodig duur, vinden we. Er zijn de nodige onderzoekjes geweest naar de werking van de nieuwe pil (dus die met de vertraagde afgifte). Daaruit blijkt dat die net zo goed werkt als de bestaande metformine. Enkele studies lijken te suggereren dat de nieuwe medicijn iets beter werkt. Maar erg overtuigend is het allemaal niet. 
De bijwerkingen zijn vergelijkbaar. De nieuwe metformine met vertraagde afgifte levert wat dat betreft geen voordelen op. 
 

Geef een reactie