default-header
HomeNieuwsVissoep uit de Provençe

Vissoep uit de Provençe

woensdag 6 oktober 2010, door Hartpatiënten Nederland

Voorgerecht voor 4 personen
Er is niet één Franse keuken, er zijn er velen. Want elke streek kent zijn eigen gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens deze lekkere vissoep uit de Provençe.

Voorgerecht voor 4 personen
Er is niet één Franse keuken, er zijn er velen. Want elke streek kent zijn eigen gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens deze lekkere vissoep uit de Provençe. 

Boodschappenlijstje:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 visbouillontabletten
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 600 g visfilet (diverse soorten)
  • 2 eetlepels Pernod
  • peper, zout

Bereiden:

Ui en knofl ook schoonmaken en snipperen. Bleekselderij schoonmaken en in reepjes snijden. Prei schoonmaken en in ringetjes snijden. Paprika  schoonmaken en in blokjes snijden. In een grote soeppan olie verhitten. Ui en knofl ook ongeveer 2 minuten fruiten. Gesneden groenten toevoegen en even zachtjes meebakken. Gepelde tomaten, 1 liter water, visbouillontabletten, tijm en laurierblaadje toevoegen en aan de kook brengen. Soep 15 minuten  zachtjes laten koken. Intussen de visfi let in stukjes snijden. De laatste 5 minuten vis en Pernod toevoegen. Soep op smaak brengen met peper en zout. Lekker met stokbrood en tapenade*.

Bevat per portie:

  • 1145 kJ (275 kcal)
  • 31 g eiwit
  • 11 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
  • 13 g koolhydraten

* tapenade: smeersel van gemalen olijven, kant-en-klaar te koop of zelfgemaakt. Meng 150 g olijven zonder pit, 1 eetlepel kappertjes, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap, 75 ml olijfolie met de keukenmachine tot een pasta. Breng de pasta op smaak met peper.

 

Geschreven door onze redactie.