default-header
HomeNieuwsVies he? Lekker!

Vies he? Lekker!

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 29 januari 2020, door Hartpatiënten Nederland

‘Bakker, heeft u worteltaart?’ Zo begint een heel bekende mop. Als de bakker eindelijk worteltaart voor het konijn gebakken heeft, reageert het beestje met ‘vies hè?!’ Die clou klopt natuurlijk niet, want worteltaart is heerlijk. Dit recept bevat niet alleen wortel, ook zonnebloemolie en walnoten. Genoeg onverzadigde vetten dus. Toegegeven, er wordt wat boter gebruikt voor het glazuur, maar met 25 gram voor 10 personen, is dat zeker niet teveel. Als u er dan ook het kleurrijke confettistrooisel op strooit, komen u en uw gasten helemaal in de carnavalsstemming!

Worteltaart met ‘confetti’

Tussendoor voor 10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 1 uur
300 g winterpeen
2 eieren
125 ml zonnebloemolie
200 g kristalsuiker
300 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
100 g gepelde walnoten, gehakt
25 g boter
75 g zuivelspread
55 g poedersuiker
Decoratiestrooisel (bijv. ‘confetti’ van Dr. Oetker)
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rasp de wortel (in een keukenmachine) fijn. Splits de eieren. Klop de zonnebloemolie, suiker en de eidooiers door elkaar. Voeg 3 eetlepels kokend water toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, het kaneelpoeder, de wortel en de walnoten. Schep deze droge bestanddelen door het oliemengsel. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag. Doe het beslag over in een ingevette bakvorm (een springvorm of een rechthoekige vorm met een inhoud van ca. 1,5 liter) en bak de taart in 1 uur gaar. Laat afkoelen.
Laat voor de glazuur de boter smelten in een steelpannetje. Voeg de zuivelspread van het vuur af toe en klop met een mixer tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker toe en mix nogmaals tot alles glad is. Verdeel de glazuur over de taart en verdeel er het confettistrooisel over.

Bevat per persoon:

1890 kJ (455 kcal)
7 g eiwit
24 g vet, waarvan 5 g verzadigd vet
49 g koolhydraten, waarvan 27 g suikers

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie