default-header
HomeNieuwsTuinerwtensoepje met krokante ham

Tuinerwtensoepje met krokante ham

woensdag 20 februari 2019, door Hartpatiënten Nederland

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 12 minuten krokant in de oven. Of bak de ham in een droge koekenpan. Snij de prei in dunne ringen. Verhit de margarine in een pan en fruit de prei in de margarine. Voeg de knoflook, erwten en bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken tot de groenten gaar zijn.

Amuse, recept voor 8 glaasjes
Bereidingstijd: 15 minuten
 

Boodschappenlijstje:

4 plakken rauwe ham, bijvoorbeeld parmaham
125 g wit van een prei
1 eetlepel olijfolie 
1 teentje knoflook
350 g tuinerwten (diepvries)
300 ml groentebouillon (van een bouillonblokje met minder zout) 
 

Voedingswaarde per persoon:

295 kj (70kcal)
4 g eiwit
2 g vet, waarvan 0 g verzadigd vet 
7 g koolhydraten, waarvan 1 g suiker 
 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 12 minuten krokant in de oven. Of bak de ham in een droge koekenpan. Snij de prei in dunne ringen. Verhit de margarine in een pan en fruit de prei in de margarine. Voeg de knoflook, erwten en bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep zodat de velletjes in de zeef achter blijven, maar wrijf de erwtenpuree wel zoveel mogelijk door de zeef. Eventueel kunt u de soep opschuimen met een staafmixer. Verdeel de soep over 8 amuseglaasjes of kleine koffiekopjes en leg op ieder glas of kopje een reepje krokante ham.

 


Geef een reactie