default-header
HomeNieuwsRuim 3.000 Antwerpenaren zullen voortijdig sterven door verkeerslawaai

Ruim 3.000 Antwerpenaren zullen voortijdig sterven door verkeerslawaai

woensdag 24 maart 2010, door Hartpatiënten Nederland

Volgens het actiecomité Ademloos zullen ruim 3.000 Antwerpenaren voortijdig overlijden ten gevolge van verkeerslawaai, los van de geplande Oosterweelverbinding.

Volgens het actiecomité Ademloos zullen met de huidige verkeerssituatie 3.073 Antwerpenaren vroegtijdig overlijden door een hartinfarct ten gevolge van verkeerslawaai, los van de geplande Oosterweelverbinding. Milieudeskundige Erik De Bruyn noemde vandaag namens Ademloos het toch aanleggen van de Oosterweelverbinding, in weerwil van de nieuwe informatie uit de Antwerpse geluidskaarten, schuldig verzuim.

Medicijnen

Volgens De Bruyn, die zich baseerde op de geluidskaart van Antwerpen en internationaal onderzoek, ondervinden minstens 41.463 Antwerpenaren ernstige hinder door verkeerslawaai. Bovendien slikken 28.400 Antwerpenaren medicijnen ten gevolge van verkeerslawaai en zien nog eens 17.131 Antwerpenaren hun woning door verkeerslawaai in waarde dalen. De Bruyn heeft het over dramatische cijfers en benadrukt dat dit de huidige situatie is, zonder rekening te houden met geplande projecten.

Lees verder op Demorgen.be


Geef een reactie