default-header
HomeNieuwsRecept zoete groenten ovenschotel

Recept zoete groenten ovenschotel

Recepten

vrijdag 27 augustus 2021, door Hartpatiënten Nederland

In dit recept maak je een ovenschotel met allemaal zoete groenten. Zoete groenten zijn: zoete aardappel, pompoen, gele- en rode paprika, tomaat, gele- en rode bieten, (regenboog) wortels en ui.

Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  • 800 gram zoete groenten (stel een mix samen van de hier boven genoemde groenten, hoe meer variatie hoe beter)
  • 50 ml olijfolie
  • 150 gram feta, witte kaas, jonge geitenkaas of mozzarella
  • 50 gram rozijnen
  • ½ appel
  • 2 el vloeibare zoetstof (GreenSweet, ahornsiroop of honing)
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kaneel
  • peper & zout
Instructies
  • Je hebt 2 verschillende groepen: zoete aardappel, biet en wortel moet langer in de oven. Dit recept is in 3 stappen te maken.
  • Snijd alle zoete groenten grof
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Stap 1: doe de zoete aardappel, biet en wortel in een ovenschaal, overgiet ruim met olijfolie, peper & zout, meng goed door en gaar 15 minuten
  • Stap 2: voeg nu de appel, tomaat, paprika, pompoen en ui toe, samen met de kruiden, meng door en gaar 10 minuten
  • Stap 3: Voeg nu de rozijnen en kaas toe, verdeel vloeibaar zoet over de kaas en rozijnen en zet nog een keer 10 minuten in de oven
  • Je schotel is klaar, serveer met een stukje vlees, vis of vegetarisch.

Bron: GreenTwist Cooking


Geef een reactie