default-header
HomeNieuwsRecept: Shakshuka

Recept: Shakshuka

Recepten

vrijdag 8 juli 2022, door Hartpatiënten Nederland

Aantal porties | 2 porties

Ingrediënten
  • 46 eieren
  • 3 tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper (meer of minder naar smaak)
  • 1 el cajunkruiden of andere kruidenmelange (bijvoorbeeld van euroma)
  • peper & zout
Instructies
  1. Snijd de tomaten en paprika in blokjes, de ui, knoflook en rode peper fijn
  2. Bak de paprika, ui, knoflook en peper aan in een kleine pan
  3. Voeg nu de cajunkruiden en tomaten toe met 50 ml water
  4. Laat pruttelen tot het een mooie dikke tomatensaus wordt, breng op smaak met peper & zout
  5. Zet het vuur laag, maak kuiltjes in de saus en laat hier telkens een ei in vallen
  6. Dek de pan af en laat 6-8 minuten doorpruttelen tot het ei gaar is
  7. Garneer met verse kruiden naar wens
Benodigdheden
  • Kleine pan met hoge rand en deksel

Dit recept is van GreenTwist.


Geef een reactie