default-header
HomeNieuwsProtectie shirt voor mensen met pacemaker of ICD

Protectie shirt voor mensen met pacemaker of ICD

Geen onderdeel van een categorie

dinsdag 16 april 2019, door Hartpatiënten Nederland

Het dragen van een pacemaker of ICD kan fysieke ongemakken opleveren in het dagelijks leven. Voor Hartpatiënten Nederland alle reden om hier eens goed naar te kijken. We spraken hiervoor met iemand die protectie shirts van Vital Beat draagt, en met de oprichtster van Vital Beat.

Van autogordel tot sporten

Voor veel hartpatiënten zal het herkenbaar zijn: irritatie van de autogordel die op ICD of pacemaker drukt. Bij hard remmen kan dat zelfs bijzonder pijnlijk zijn. Sommige dragers gaan daardoor de autogordel niet, of niet op de juiste manier, meer dragen. En dat is natuurlijk heel gevaarlijk.
We horen ook steeds vaker over de behoefte aan bescherming om zich in elke situatie vrij te kunnen bewegen, zowel in het dagelijks leven als tijdens het sporten. Gelukkig zijn er steeds meer dragers van een ICD of pacemaker die weer mogen sporten en dat ook heel graag willen, maar wel behoefte hebben om de plek waar het apparaatje geïmplanteerd is te beschermen.

Shirts voorzien van ICD of pacemaker protectie

Omdat er veel behoefte is aan extra bescherming voor ICD, S-ICD en pacemaker dragers, heeft het Nederlandse bedrijf Vital Beat verschillende speciale shirts met bescherm Shields ontwikkeld. De unieke Shield die in het shirt zit, beschermt tegen druk en plotselinge klappen.
De bescherm Shield die de bescherming biedt is gemaakt van een kunststof die de soms grote krachten van een klap kan absorberen, maar tegelijkertijd toch heel comfortabel in gebruik is.
De bescherm Shield wordt door het shirt precies op de juiste plaats gehouden, en dat maakt natuurlijk maatwerk nodig.

De ervaringen van een ICD-gebruiker

Bij Hartpatiënten Nederland hebben we het shirt en de Shields van Vital Beat uiteraard ook daadwerkelijk kunnen bekijken. We waren onder de indruk en denken dat het shirt van toegevoegde waarde kan zijn voor ICD- en pacemakerdragers.
We wilden wel weten wat een gebruiker van zo’n shirt ervan vindt.  Daarom vroegen we S-ICD drager Rob om zijn ervaring met de shirts van Vital Beat. Hij vertelde ons dit:
‘Ik heb sinds 2012 een S-ICD defibrillator vanwege een erfelijke afwijking. Gelukkig mocht ik na de implantatie het sporten weer oppakken. Maar omdat ik fanatiek mountainbike, windsurf en ski, maakte ik me zorgen over de gevolgen van een valpartij of harde klap op mijn S-ICD. Zo ben ik vorig jaar bij de shirts van Vital Beat terecht gekomen.
Voor mij persoonlijk is de S-ICD protector net zo belangrijk als een fiets- of skihelm. En dus sport ik nooit zonder mijn S-ICD beschermer. Na een flinke valpartij heeft de beschermer intussen z’n nut zonder twijfel bewezen. Ik voel me niet alleen veel veiliger, maar ik heb me ook in positieve zin verbaasd over het comfort. Voorheen had ik namelijk een rib beschermer van een ander merk. Die bood weliswaar ook bescherming maar zat een stuk minder comfortabel. Ook de kwaliteit is super, want ik gebruik mijn shirt gemiddeld zo’n twee keer per week. Het is zodoende inmiddels ontelbare keren in de wasmachine gegaan en zit nog als nieuw! Dat het Vital Beat shirt en Shield speciaal voor de S-ICD gemaakt zijn, dat merk je dus echt.’
Donateurs profiteren nu van 15% korting bij bestelling van een shirt. 
Bel 085 081 10000 voor de unieke kortingscode  

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie


Reacties (1)

  • Frank Doorenbos 20 mei 2023

    Ik kan me deze aanbeveling van de hartstichting niet voorstellen. Een T-shirt (met zakje) kost maar liefst 100,- (!) en het stukje plastic 169,- (!). Dat zou betekenen dat je zo’n beetje 500,- moet uitgeven voor wat plastic en een paar t shirts. Dat kan echt niet.