default-header
HomeNieuwsOver een jaar zeven miljoen donoren erbij?

Over een jaar zeven miljoen donoren erbij?

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 3 juli 2019, door Hartpatiënten Nederland

Tenzij er een run komt op het donorregister, zijn er over een jaar zeven miljoen mensen die als donor erbij komen. Op 1 juli 2020 gaat namelijk de nieuwe donorwet in. Voor die tijd moet iedereen zich aangemeld hebben als donor, of als weigeraar om organen af te staan. Wie zich niet meldt, wordt automatisch donor.

Tot nog toe hebben zich zeven miljoen mensen niet gemeld. Het loopt bepaald geen storm bij het donorregister. En van de mensen die zich wel hebben aangemeld, lieten de meesten weten geen organen te willen afstaan. En dus komt er een nieuwe campagne, die mensen met “ja” over de streep moet trekken.
Er komt een huis-aan-huis-folder, en spotjes op radio en tv. Die leggen er tevens de nadruk op, dat wie zich niet aanmeldt, automatisch donor is. Het kabinet besloot tot deze campagne na klachten van kamerleden. Die wezen erop, dat de bestaande voorlichtingscampagne vergeet te melden dat mensen die niks doen, automatisch donor zijn. Volgens het kabinet is dat eerder expres niet gemeld, om de mensen niet af te schrikken met teveel informatie. Tsja…..

Voor meer artikelen klik hier