donorregistratie

Over een jaar zeven miljoen donoren erbij?

Tenzij er een run komt op het donorregister, zijn er over een jaar zeven miljoen mensen die als donor erbij komen. Op 1 juli 2020 gaat namelijk de nieuwe donorwet in. Voor die tijd moet iedereen zich aangemeld hebben als donor, of als weigeraar om organen af te staan. Wie zich niet meldt, wordt automatisch donor.
 
Tot nog toe hebben zich zeven miljoen mensen niet gemeld. Het loopt bepaald geen storm bij het donorregister. En van de mensen die zich wel hebben aangemeld, lieten de meesten weten geen organen te willen afstaan. En dus komt er een nieuwe campagne, die mensen met “ja” over de streep moet trekken.
 
Er komt een huis-aan-huis-folder, en spotjes op radio en tv. Die leggen er tevens de nadruk op, dat wie zich niet aanmeldt, automatisch donor is. Het kabinet besloot tot deze campagne na klachten van kamerleden. Die wezen erop, dat de bestaande voorlichtingscampagne vergeet te melden dat mensen die niks doen, automatisch donor zijn. Volgens het kabinet is dat eerder expres niet gemeld, om de mensen niet af te schrikken met teveel informatie. Tsja…..

Reacties (4)

 • afbeelding van theo noij
  theo noij ( )

  Schandalig regering wordt eigenaar van je lichaam.Wat is de volgende stap-we hebben per direct een paar ogen nodig we wijzen jouw aan jammer dan maar je staat als donor geregistreerd en we hebben levende organen nodig dus we maken je dood.

  jul 03, 2019
 • afbeelding van Anoniem
  Anoniem ( )

  Moi Theo, wacht maar tot je zelf een ander orgaan moeten hebben dan piep je wel anders!

  jul 03, 2019
 • afbeelding van Hans B
  Hans B ( )

  Ik ben allang donor. Maar denk deze in te trekken. Ik wil namelijk alleen donor zijn voor iemand die zichzelf ook als donor heeft opgegeven. Dat kan je echter niet vastleggen.

  jul 03, 2019
 • afbeelding van Doner kebab
  Doner kebab ( )

  Belachelijk dat je automatisch donor word . Je moet dus aan geven dit niet te willen anders is je lichaam dus al niet meer van jezelf . Dat er meer organen nodig zijn kan , maar dit is niet de manier om daar aan te komen . Een grote schande .

  jul 08, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.