default-header
HomeNieuwsOp vakantie zonder pil

Op vakantie zonder pil

dinsdag 5 september 2017, door Hartpatiënten Nederland

Ben jij al op vakantie geweest? Wij hebben onlangs een wijze les geleerd.

Ben jij al op vakantie geweest? Wij hebben onlangs een wijze les geleerd. Op de eerste avond op onze vakantiebestemming googelden we namelijk de woorden ‘medicijnen vergeten vakantie’.
 
Mijn man was ervan overtuigd dat hij al zijn medicijnen bij zich had, maar eenmaal op het Griekse Lesbos bleek hij toch een doos te zijn vergeten. Die zat dus niet netjes in zijn handbagage. 
 
‘Oh nee! Hoe kan ik nou zo stom zijn?’, hoorde ik vanuit de badkamer. ‘Wat is er aan de hand?’, vroeg ik terwijl ik wist dat hij op dit tijdstip zijn medicijnen moest nemen. ‘Ik ben een doosje vergeten! Mijn belangrijkste pil!!! Wat moeten we doen? Kunnen we het hier halen?’ Dit was nu eens iets waar we van tevoren nooit aan hebben gedacht.
 
Tot mijn eigen verbazing (en die van mijn man) bleef ik heel rustig. Het leek me meer dan logisch dat dit medicijn ook hier verkrijgbaar was. ‘Ook in Griekenland zijn er hartpatiënten.’ Googelend zocht ik uit hoe het zat met de verzekering. En hoe erg het was als je een keer een dosis van die pil vergat. Maar mijn man bleef boos op zichzelf. 
 
‘Schat, je slikt negen pillen. Dan kan je er eentje vergeten. We gaan morgen op zoek’, probeerde ik hem gerust te stellen. ‘Ja prima, maar ze hier vergeten is wat anders dan in Nederland waar je zeker weet dat je het juiste medicijn overal kan krijgen’, mopperde hij. ‘We kunnen er nu niets aan veranderen. Morgen hebben we gewoon twee missies. Een auto huren en die pillen scoren. Het maakt niet uit waar we heen moeten.’ 
 
De volgende dag was onze vakantiemodus nog ver te zoeken. De manager van het appartementencomplex bood aan de lokale apotheek te bellen. En daar lag het medicijn gewoon op ons te wachten. Nog geen tien minuten van ons vandaan! Een paar keer hebben we het doosje gecontroleerd, de merknaam gegoogeld en op goed geluk besloten dat het om de juiste pil ging. Auto geregeld en de vakantie kon beginnen! Wat waren we opgelucht. 
 
En de volgende keer dat we naar het buitenland gaan? Dan vraag ik niet alleen of mijn man zijn medicijnen bij zich heeft maar check ik het ook. Met zijn goedkeuring overigens.
 
Deze column verscheen eerder in HartbrugReizen 2017-4

Geef een reactie