default-header
HomeNieuwsMinister: zeer giftige abrikozenpitten uit de handel

Minister: zeer giftige abrikozenpitten uit de handel

donderdag 1 februari 2018, door Hartpatiënten Nederland

Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid laat een deel van de abrikozenpitten per direct uit de schappen halen.

Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid laat een deel van de abrikozenpitten per direct uit de schappen halen. Dit omdat ze zeer giftig zijn. Bruins wil ook snel een onderzoek naar alle andere abrikozenpitten die vrij gekocht kunnen worden in winkels of op internet, meldde RTL Nieuws woensdag.

Een man uit Roermond kwam in december bijna om het leven na het eten van abrikozenpitten. Hij had die vlak daarvoor gekocht in een natuurwinkel in Eindhoven. De Nationale Voedsel en Warenautoriteit NVWA onderzocht het zakje waaruit de man gegeten had. Conclusie: De pitten bevatten 200 keer zoveel van het levensgevaarlijke gif cyanide als is toegestaan. De betreffende winkelketen haalde de zakjes met de pitten vervolgens direct uit alle zaken. Maar in andere zaken liggen nog steeds zakjes met soortgelijke pitten.

Hartpatiënten Nederland schreef onlangs een brief aan het NVWA met het dringende verzoek om de pitten uit de handel te halen. De minister laat nu alle abrikozenpitten onderzoeken. Alleen de gevaarlijkste zijn alvast uit de schappen gehaald, maar toch zijn er nog steeds abrikozenpitten verkrijgbaar. De minister weet dat, maar wil eerst het onderzoek van de NVWA afwachten.

Er zijn mensen die ten onrechte menen dat de pitten helpen tegen kanker. Internationaal onderzoek heeft echter bewezen, dat deze bewering nep is. Trap er niet in! Ze maken je alleen doodziek!


Geef een reactie