default-header
HomeNieuwsMelkvee zorgverzekeraar

Melkvee zorgverzekeraar

woensdag 21 november 2018, door Hartpatiënten Nederland

Zorgverzekeraars worden steeds rijker en machtiger. Ze bulken van het geld. Desondanks verhogen ze onze premies. En dwars tegen de waarheid in beweren ze dat ze moeten bezuinigen. En schaffen dus her en der vergoedingen voor behandelingen af. En te pas en on te pas wordt het regelmatig marktwerking in de zorg genoemd.

We zijn de melkkoe van de zorgverzekeraar
Zorgverzekeraars worden steeds rijker en machtiger. Ze bulken van het geld. Desondanks verhogen ze onze premies. En dwars tegen de waarheid in beweren ze dat ze moeten bezuinigen. En schaffen dus her en der vergoedingen voor behandelingen af. En te pas en on te pas wordt het regelmatig marktwerking in de zorg genoemd. Denk maar aan het faillissement waarvan o.a. het MC Slotervaart ook de dupe is.
Een voorbeeld van het afschaffen van vergoedingen voor behandelingen is die voor energetische behandeling. Los van de vraag of je zo’n behandeling zinvol vindt, zijn er heel wat mensen die er baat bij hebben. CZ, Ohra en Nationale Nederlanden hebben echter besloten Energetische Therapieën niet meer te vergoeden vanuit de aanvullende verzekering, maakte de vereniging van energetische therapeuten zaterdag bekend.
 
Je kunt misschien denken: ach, wat is dat nou alweer, energetische therapie. Maar daar gaat het niet om. Een energetische behandeling, laat die pakweg zestig of zeventig euro kosten, is talloze malen goedkoper dan arts of specialist. Waarom dan dáár op bezuinigen. Voor ons het alweer zóveelste signaal van klasse-geneeskunde. De rijken kunnen het straks nog wel betalen, maar voor de gewone mensen gaat de zorg straks ten koste van boodschappen doen voor alledaagse behoefte, zoals eten. Arme mensen raken steeds dieper in de schulden. En intussen worden de verzekeraars steeds rijker. Wat we hier zien gebeuren is de zoveelste ‘bezuinigingsronde’, terwijl intussen de premies omhoog gejaagd worden en het geld tegen de plinten van de hoofdkantoren omhoog klotst.
Ook op andere gebieden zie je dat we de hoek in gedreven worden. De minister stelt de vrije artsenkeuze ter discussie. Wat we er zelf van meekrijgen: steeds vollere wachtkamers, steeds langere wachttijden, en de dokter of specialist heeft steeds minder tijd voor ons. Keuzevrijheid voor de patiënt?
 
Waar blijft in ’s hemelsnaam al dat geld, dat écht niet op is! Geld, waarmee we minder lang hadden hoeven wachten, sneller en beter geholpen kunnen worden, en we zelf kunnen kiezen wie ons helpt. Het antwoord is simpel: er is een hele, hele kleine groep mannen die dat geld in eigen zak schuiven met royale beloningen, monstersalarissen, superbonussen en torenhoge onkostenvergoedingen. En wij? Wij spekken deze mannen. Wij zijn hun melkkoe en het zorgstelsel wordt zieker en zieker.
 
 
 

 

 

 
 
 

Geef een reactie