default-header
HomeNieuwsMaar liefst elf ziekenhuizen in financiële problemen!

Maar liefst elf ziekenhuizen in financiële problemen!

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 9 oktober 2019, door Hartpatiënten Nederland

Elf ziekenhuizen in ons land hebben grote financiële zorgen. Accountant BDO geeft deze elf in het jaarlijkse onderzoek naar de financiën een onvoldoende. BDO bekeek de balans van alle 64 Nederlandse ziekenhuizen. Onder meer het Haga ziekenhuis Den Haag, het Zaans Medisch Centrum in Zaandam en het Medisch Centrum Leeuwarden zitten in de rode cijfers.
Het onderzoek gaat over 2018, en in zijn algemeenheid ging het toen iets beter met de meeste ziekenhuizen als een jaar daarvoor. Maar het gevreesde zorginfarct is niet afgewend, waarschuwt BDO. “De zorgvraag blijft toenemen en zet de betaalbaarheid steeds meer onder druk”, aldus BDO. “De wachtlijsten lopen op en er zijn personeelstekorten. Duurzaam betaalbare en uitvoerbare zorg is nog lang niet in zicht.”
Even voor de volledigheid: zes ziekenhuizen krijgen een 10 van BDO. Het gaat daarbij om het Laurentius Ziekenhuis (Roermond), Catharina Ziekenhuis (Eindhoven), Máxima Medisch Centrum (Eindhoven), Ikazia Ziekenhuis (Rotterdam), Amphia Ziekenhuis (Breda en omgeving), en Streekziekenhuis Koningin Beatrix (Winterswijk).
Voor meer artikelen klik hier