default-header
HomeNieuwsLongartsen boos om e-sigaret als cadeau Oscars

Longartsen boos om e-sigaret als cadeau Oscars

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 12 februari 2020, door Hartpatiënten Nederland

Longartsen in Nederland zijn niet te spreken over de 24-karaats gouden e-sigaret die als cadeau wordt gegeven aan de twintig acteurs en actrices en vijf regisseurs die genomineerd zijn voor een Oscar. Die e-sigaret zit in een goedgevulde goodiebag voor de genomineerden.
Een aantal kranten, waaronder dagblad de Limburger, wijdden er aandacht aan.  In die krant laat de voorzitter van de Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) Leon van den Toorn zijn toorn de vrije loop. „Dit cadeau doen is natuurlijk belachelijk”, aldus de longarts in de krant. Hij wordt bijgevallen door longarts Hans in ’t Veen van het Rotterdamse Franciscus Gasthuis & Vlietland: „Ik vind dat de Oscar zich mag schamen. Als genomineerde zou ik weigeren.”
In de zogenoemde goodiebag, een soort van cadeaupakket, zitten dit jaar ongeveer 80 verrassingen ter waarde van zo’n twee ton. De gouden vape-pen (e-sigaret) werd erbij gestopt omdat Leonardo DiCaprio enkele jaren geleden bijdroeg aan de bekendheid van de vape-pen door op foto’s te verschijnen waarin hij met het kankerverwekkende apparaat poseerde.

Voor meer artikelen klik hier