default-header
HomeNieuwsLeveranciers zwaar verslavende pillen willen miljardenschikking

Leveranciers zwaar verslavende pillen willen miljardenschikking

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 7 augustus 2019, door Hartpatiënten Nederland

Jaarlijks komen alleen al in de Verenigde Staten tienduizenden mensen om het leven door overmatig gebruik van verslavende medicijnen. Drie leveranciers die deze opiaten verspreiden, hebben een voorstel ingediend om te komen tot een schikking van tien miljard euro. 

Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag. Het gaat om de bedrijven McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen. Die willen air van de almaar oplopende claims van meerdere Amerikaanse staten die vinden dat bed bedrijven hebben bijgedragen aan de “opiaten-epidemie”.

Hele volksstammen in Amerika zijn verslaafd aan opiaten als oxycodon en fentanyl. Dat zijn middelen die lijken op morfine en zwaar verslavend zijn. Voor de farmaceutische industrie een gegarandeerde bron van inkomsten, kortom. Maar het trieste resultaat van deze winsthonger van de farmaceutische bedrijven zijn de tienduizenden doden die jaarlijks in Amerika vallen als gevolg van dit medicijngebruik.

De middelen kunnen alleen op recept via de apotheek verkregen woorden – waardoor het lijkt alsof het veilig is. Het leeuwendeel van deze zwaar verslavende middelen wordt geleverd door McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen. Niet eerder waren de bedrijven bereid om een bedrag te noemen waarmee een eind kan worden gemaakt aan de schadeclaims en rechtszaken.

 

Voor meer artikelen klik hier