default-header
HomeNieuwsLeeftijd

Leeftijd

woensdag 15 juni 2011, door Hartpatiënten Nederland

We leven in een tijd van leeftijden. Blijkbaar. Zelf heb ik er meestal maar een, en een enkele keer nog een tweede. Als de eerste lentezon schijnt bijvoorbeeld en je fietst met de wind in de rug door de stad alsof je weer een jonge vent bent.

We leven in een tijd van leeftijden. Blijkbaar. Zelf heb ik er meestal maar een, en een enkele keer nog een tweede. Als de eerste lentezon schijnt bijvoorbeeld en je fietst met de wind in de rug door de stad alsof je weer een jonge vent bent.

Of het tegengestelde: te laat naar bed, te veel wijn gedronken, te vroeg op.

Sinds enige tijd dringt het echter steeds vaker tot me door dat de mens een vat vol leeftijden is. Althans volgens de media. Het begon met een televisieprogramma waarin de leeftijd van een deelnemer door anderen geschat werd. Als die schatting hoger uitviel dan wat het geboorteregister beweert, dan kwamen er een roedel kappers, visagisten en stylistes opdraven, en warempel, na tien minuten werd de kandidaat een stuk jonger ingeschat.

Vervolgens verscheen er een man op de televisie die een hoorcollege gaf over de ontdekking van de hoorleeftijd. Bij Beter Horen moest ik zijn voor een hoorleeftijdtest. Het laatste leeftijdnieuws las ik in een advertentie van Becel en zorgverzekeraar VGZ. Je doet on line de ‘hartleeftijdtest’, geeft antwoord op vragen over ‘hartleeftijdfactoren’, en als het nodig is krijg je advies van de ‘hartleeftijdcoach’ over een ‘hartleeftijdplan’.

Welkom in de wondere wereld van de leeftijden. Het lijkt er sterk op dat er binnenkort voor elk lichaamsdeel een leeftijd zal zijn. Ik kwam op een website die mijn ‘mentale leeftijd’ kan delen door mijn werkelijke leeftijd, en als je de uitkomst vermenigvuldigt met honderd weet je hoe slim je bent. Elders wordt de werkelijke leeftijd vergeleken met je ‘biologische leeftijd’, en dan krijg je je ‘body age’. Op de website van Mens en Gezondheid word ik gewaarschuwd dat mijn handen mijn werkelijke leeftijd verraden. Dat zal dus de handenleeftijd zijn.

Met Google kreeg ik ook deze treffer: ‘Borstenforum – Bekijk onderwerp – Wat is je echte leeftijd — ‘Doe de test!!!!’ Ik ben het onderwerp maar niet gaan bekijken. Omdat ik er liever niet aan wil denken dat er mogelijk een borstleeftijd is, of dat er zoiets bestaat als een borstleeftijdcoach.

 
Geschreven door onze Gastredactie.

Geef een reactie