default-header
HomeNieuwsLeefstijl omgooien: waar begin ik?

Leefstijl omgooien: waar begin ik?

LeefstijlMentale vitaliteit

woensdag 1 juni 2022, door Hartpatiënten Nederland

Het is de missie van huisarts Stefan van Rooijen om mensen bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Dit doet hij onder meer met zijn leefstijlplan Fit4Life. Maar hoe begin je eigenlijk, als er zoveel te verbeteren is dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Aan de hand van de 6 Fit4Life pijlers geeft Stefan concrete tips om vandaag nog te starten.

Gezondheid

• Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Natuurlijk gaat het over fysieke aspecten, maar ook over hoe je in de maatschappij staat, je sociale contacten, de invloed van werk, omgaan met stress, je gelukkig voelen… Voor je met je leefstijl aan de slag gaat, is het daarom heel belangrijk om inzicht te vergaren in wat gezondheid voor JOU betekent. Een handige tool hiervoor is het spinnenweb van arts Machteld Huber. Je vindt deze vragenlijst op mijnpositievegezondheid. nl. Met behulp van de antwoorden krijg je een goed beeld van de vlakken waar voor jou nog winst te behalen is.
• Meten is weten, dus het is heel belangrijk om te weten hoe je ervoor staat. Hoe hoog is je bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker? Dit kun je laten checken bij je huisarts, maar ook bij de sportschool zijn hiervoor vaak mogelijkheden. Ook kun je zelf een bloeddrukmeter aanschaffen.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.