default-header
HomeNieuwskruiden en specerijen

kruiden en specerijen

dinsdag 11 augustus 2009, door Hartpatiënten Nederland

De bereiding van deze kipcurry neemt wat van uw tijd in beslag. Maar wat is er nou lekkerder dan een maaltijd waar geen zakjes kruidenmix of kant-en-klare sauzen aan te pas zijn gekomen.

De bereiding van deze kipcurry neemt wat van uw tijd in beslag. Maar wat is er nou lekkerder dan een maaltijd waar geen zakjes kruidenmix of kant-en-klare sauzen aan te pas zijn gekomen.

Het voordeel is ook dat u zelf kunt bepalen hoeveel zout u toevoegt. Fabrikanten zijn in kant- en-klare producten vaak niet zuinig met het zoutvaatje… Serveer er, voor een complete maaltijd, de groenten apart bij. Sperziebonen, snijbonen en peultjes zijn een smakelijke aanvulling.

Kruidige kipcurry met rijst
Voorbereidingstijd: 35 minuten. Bereidingstijd: 30 minuten

  • 1 ui
  • knoflook
  • 400 g kipfilet
  • 25 g vloeibare margarine
  • 1 theelepel kerrie
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 zakje santen (gemalen kokos)
  • 250 ml kippenbouillon
  • peper en zout
  • 2 eetlepels halfvolle koffiemelk
  • 1 eetlepel allesbinder
  • 250 g wilde en witte rijst
  • 50 g cashewnoten

 

Voorbereiden

(kan 1/2 – 1 dag van te voren):
Ui en knoflook pellen en snipperen. Kipfilets in grote stukken snijden. Margarine in een braadpan verhitten en kipfilet rondom bruin bakken. Kip uit de pan scheppen. Ui en knoflook glazig bakken in het achtergebleven vet. Kerrie, koriander, komijn en gemberpoeder toevoegen aan de ui en even kort baken. Santen en bouillon toevoegen. Stukken kip terug in de pan en leggen en het geheel ongeveer 20 minuten verwarmen tot de kip gaar is. Saus met peper, zout en de koffiemelk op smaak brengen.

 

Bereiden:

Rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking koken. Curry verhitten en eventueel met allesbinder binden. Cashewnoten grof hakken. Rijst met curry serveren en met de cashewnoten bestrooien.

Bevat per portie:

  • 2095 kJ (500 kcal)
  • 31 g eiwit
  • 17 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet
  • 56 g koolhydraten

 

Geschreven door onze redactie.