Koekjes, snacks,  De Europese Commissie

Koekjes en zoute snacks over twee jaar stuk gezonder

Koekjes en zoute snacks worden over twee jaar wat minder ongezond. De Europese Commissie heeft beslist dat vanaf 2 april 2021 er per 100 gram vet niet meer dan maximaal 2 gram transvet mag voorkomen in koekjes, zoute snacks, instantsoep en andere industrieel geproduceerde voeding.

Goed nieuws dus, want transvetten verhogen het risico op hart- en vaatziekten. Transvetten ontstaan door het harden van plantaardige olie. Sinds de jaren 50 gebruikt de voedingsindustrie dit proces om de houdbaarheidsduur van producten te verlengen.

Meer dan een half miljoen mensen sterven jaarlijks aan hart- en vaatziekten die in verband worden gebracht met industriële transvetten. Dat blijkt uit cijfers van de Wereld Gezondheids Organisatie. De VS verbood de transvetten al in 2015.

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.