default-header
HomeNieuwsKlink: ‘als openhouden IC niet verantwoord is, dan moet die dicht’

Klink: ‘als openhouden IC niet verantwoord is, dan moet die dicht’

woensdag 6 oktober 2010, door Hartpatiënten Nederland

DEN HAAG – Als de directie van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis het niet verantwoord vindt om de intensive care in Vlissingen open te houden, dan moet die worden gesloten.

De kwaliteit van zorg is belangrijker dan de bereikbaarheid.

Dat schrijft minister Ab Klink (Volksgezondheid, CDA) aan de Tweede Kamer. De Kamer houdt morgen een spoeddebat over de kwestie en heeft de minister gevraagd voor het debat in een brief de stand van zaken toe te lichten. Volgens Klink is ‘de bereikbaarheid van de acute zorg in de regio binnen de wettelijke normtijd van 45 minuten gegarandeerd’.

Klink schrijft dat er weliswaar volgens de richtlijnen niet meer gesproken kan worden over een intensive care level 1. “Maar met de IC+faciliteit blijft het in de toekomst mogelijk kwalitatief net zo goede acute opvang, stabilisatie en nabeademingen in Vlissingen aan te bieden. patiënten zullen, indien langer intensieve zorg noodzakelijk is, na de acute opvang en stabilisatie vervoerd moeten worden naar Goes.”

Klink schrijft dat zijn voorkeur uitgaat naar een volwaardig ziekenhuis in Vlissingen. “Als het echter om kwaliteitsoverwegingen niet mogelijk is bepaalde functies in Vlissingen overeind te houden, dan is concentratie in dit geval in Goes ten behoeve van het zekerstellen van de kwaliteit van zorg voor de acute en hoogcomplexe patiënt onvermijdelijk.”

Bron: PZC


Geef een reactie