default-header
HomeNieuwsKlein maar fijn!

Klein maar fijn!

Columns

maandag 31 juli 2023, door Hartpatiënten Nederland

Onlangs brachten we een extra dikke zomerspecial van maar liefst 100 pagina’s uit! Extra leesvoer om de zomer goed door te komen.

We zijn er weer in geslaagd om een interessant en gevarieerd HPNLmagazine samen te stellen. In deze zomerspecial besteden we aandacht aan de psychische aspecten van hartproblemen. Er is aandacht voor ontspanning; welke manieren – maar ook mythes – zijn er eigenlijk om te ontstressen? We laten hier diverse deskundigen over aan het woord. Helaas wordt de invloed van hartziekten op onze psychische gesteldheid nog steeds onderschat. Tijd om er meer aandacht aan te besteden dus!

In vergelijking met andere organisaties zijn wij niet groot. Met een klein enthousiast team – we werken met slechts vier medewerkers op kantoor – verzetten we veel werk. En hier ben ik trots op! Doordat we volledig afhankelijk zijn van donateurs – en dus niet van bijvoorbeeld de farmaceutische industrie of overheid – hebben we een beperkt budget. Daarom zijn we natuurlijk ontzettend blij met de inzet van onze vrijwilligers: het bestuur van Hartpatiënten Nederland, maar ook de vrijwilligers die meegaan met onze mooie HartbrugReizen. Zij zijn van onschatbare waarde en we zijn hen erg dankbaar. Ondanks het kleine team zijn we de grootste en langst bestaande belangenorganisatie voor hartpatiënten in ons land, iets waar we al 53 jaar trots op mogen zijn!

Bijzonder blij ben ik met de samenwerking met onze auteurs, maar ook met de diverse (medisch) deskundigen die u ongetwijfeld kent van interviews en artikelen. Uiteraard werken ze allemaal weer belangeloos mee aan deze uitgave en zijn ze aan het woord over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld over medische ontwikkelingen, maar ook over een gezonde leefstijl.

Dit jaar is er ontzettend veel belangstelling voor onze unieke HartbrugReizen. Mijn vader nam 35 jaar geleden het initiatief om met deze reizen te starten, met het doel om hartpatiënten uit hun isolement te halen. Een aantal reizen in het najaar zijn zelfs al volgeboekt. Daarom hebben we een extra reis naar het Schwarzwald georganiseerd, lees hierover meer op onze website. Wees er snel bij, vol = vol! Achter de schermen zijn we al druk bezig om een prachtig reisprogramma samen te stellen voor 2024. Ook deze professionele reisorganisatie is in vergelijking met andere reisorganisaties klein. Maar dit kleinschalige en persoonlijke heeft ook veel voordelen. Zo zei Jacques Janssen, vaste Hartbrugreiziger, onlangs: “HartbrugReizen: de kleinste, maar wel de fijnste!” Een prachtig compliment.

Ik wens u een fijne zomer toe!

Marly van Overveld, coördinator Hartpatiënten Nederland

Opzoek naar lotgenotencontact? Check ons forum of onze besloten FB-groep.

Dit artikel verscheen eerder in het HPNLmagazine.


Geef een reactie