default-header
HomeNieuwsKefir

Kefir

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 29 mei 2019, door Hartpatiënten Nederland

Heb je al eens kefir zien staan in de supermarkt en vraag je je af wat het is… 

Kefir is een melkdrank. Het heeft wel iets van karnemelk en yoghurt. Net zoals yoghurt ontstaat kefir door melkzuurbacteriën aan de melk toe te voegen. Bij kefir worden ook gisten toegevoegd.

De melk gaat gisten en er vormt zich melkzuur, koolzuurgas en een heel klein beetje alcohol (±0,05%). Het resultaat: een lekker friszure melkdrank met een kleine tinteling op je tong (vooral door het koolzuurgas). Kefir bevat door die gisten en bacteriën stoffen die goed zijn voor je gezondheid. Deze komen in je darmen terecht en helpen daar mee aan de groei van goede bacteriën in je darm (je darmmicrobioom). En dat is belangrijk voor je weerstand!
Er bestaat overigens ook waterkefir. Dit drankje wordt gemaakt met water en meestal fruit of vruchtensap in plaats van melk.

 

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie


Reacties (1)

  • Josje Silanno 4 januari 2023

    Ik gebruik Telmisartan 40 mg dd sinds september 2022 en sinds ongeveer 2 wk dagelijks waterkefir met schijfje limoen en stukje gember er in. Sinds enkele dagen onrustig en hart in de keel gevoel. Zo begonnen m’n klachten ook in augustus vorig jaar en na gebruik Telmisartan verdwenen deze klachten. Kan het zijn dat waterkefir in combinatie met Telmisartan hiervan de oorzaak is?