kefir, melkzuurbacteriën,

Kefir

Heb je al eens kefir zien staan in de supermarkt en vraag je je af wat het is… 
 
Kefir is een melkdrank. Het heeft wel iets van karnemelk en yoghurt. Net zoals yoghurt ontstaat kefir door melkzuurbacteriën aan de melk toe te voegen. Bij kefir worden ook gisten toegevoegd.
 
De melk gaat gisten en er vormt zich melkzuur, koolzuurgas en een heel klein beetje alcohol (±0,05%). Het resultaat: een lekker friszure melkdrank met een kleine tinteling op je tong (vooral door het koolzuurgas). Kefir bevat door die gisten en bacteriën stoffen die goed zijn voor je gezondheid. Deze komen in je darmen terecht en helpen daar mee aan de groei van goede bacteriën in je darm (je darmmicrobioom). En dat is belangrijk voor je weerstand!
 
Er bestaat overigens ook waterkefir. Dit drankje wordt gemaakt met water en meestal fruit of vruchtensap in plaats van melk.
 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.