default-header
HomeNieuwsHeerlijke haringsalade

Heerlijke haringsalade

Recepten

dinsdag 12 april 2011, door Hartpatiënten Nederland

Haringsalade

Buffetgerecht voor 8-10 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Voor veel mensen hoort vooral zalm bij Noorwegen en Zweden. Maar wist u dat er in deze landen ook heel erg veel haring wordt gegeten? Vooral de Zweden staan bekend om hun haringsalades. Een klassieker is de combinatie van haring met rode bieten.

 

Bereiden:

De aardappels in blokjes snijden. De ui pellen en snipperen. De ui samen met peper en zout in de azijn leggen. De appels schillen, de klokhuizen verwijderen en de appels in blokjes snijden. De bietjes schoonmaken en in blokjes snijden. De zilveruitjes halveren. De augurkjes in stukjes snijden. De haringen in reepjes snijden. Alle ingrediënten samen met de mayonaise en yoghurt goed door elkaar scheppen. De salade op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat haringnat. De salade voor het serveren enkele uren in de koelkast zetten. Lekker met geroosterd brood, stokbrood of Zweeds knäckebröd.

Bevat per portie:

  • 1530 kJ (365 kcal)
  • 12 g eiwit
  • 20 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
  • 34 g koolhydraten

 

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 kilo gekookte aardappelen
  • 1 ui
  • peper, zout
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 zure appels
  • 800 g gekookte bietjes
  • 100 g zilveruitjes
  • 100 g augurkjes
  • 1 grote (515 ml) en 1 kleine pot (335 ml) zure haring
  • 300 ml mayonaise
  • 200 ml magere yoghurt

 

Voedingstip:

Naast pocheren (tegen de kook aan garen), koken, grillen en bakken, kunt u vis ook roerbakken. Dit gaat het beste met stevige vissoorten,  zoals tonijn, zalm, tilapia en grote garnalen. Als vis minder stevig is, valt het visvlees tijdens het omscheppen sneller uit elkaar. U kunt dit probleem iets verhelpen door de vis te besprenkelen met citroensap en even te laten staan.


Geef een reactie