default-header
HomeNieuws’Haarlemmerolie’ tegen obesitas?

’Haarlemmerolie’ tegen obesitas?

woensdag 21 juli 2010, door Hartpatiënten Nederland

STOCKHOLM – Farmaceutische knutselaars kondigen het al jaren aan: een middel dat niet alleen obesitas (overeten of vraatzucht) bestrijdt, maar tegelijkertijd de bloeddruk verlaagt, het ’goede’ of HDL-cholesterol doet toenemen… en, last but not least, voorkomt dat iemand diabetes (suikerziekte) ontwikkelt.

STOCKHOLM – Farmaceutische knutselaars kondigen het al jaren aan: een middel dat niet alleen obesitas (overeten of vraatzucht) bestrijdt, maar tegelijkertijd de bloeddruk verlaagt, het ’goede’ of HDL-cholesterol doet toenemen… en, last but not least,  voorkomt dat iemand diabetes (suikerziekte) ontwikkelt.

Zoiets als een stofzuiger, die koffie zet, de afwas doet, de ramen lapt, daarbij een verse sushi-maaltijd bereidt… en ook nog eens de pijnlijke rug van je partner masseert.  

Het lijkt dus te mooi om waar te zijn, zo’n wondermiddel.
Maar de motieven van de medicijnonderzoekers lijken serieus. Want er is nu een proefmiddel gefabriceerd waarvan de actieve stof al per injectie is toegediend. De werkzaamheid lijkt op die van een darmhormoon waarmee de eetlust wordt geregeld. Daardoor denken de hersenen dat we ’vol’ zitten, verzadigd zijn, hoewel we 20 procent minder eten. Proefpersonen die het medicijn zes maanden gebruikten, waren gemiddeld tien kilo kwijtgeraakt. Dat is twee keer beter dan bestaande medicijnen.

Lees verder op Hartpatienten.nl

Geschreven door onze redactie.

Geef een reactie