default-header
HomeNieuwsDode man na 20 minuten weer tot leven gewekt

Dode man na 20 minuten weer tot leven gewekt

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 26 juni 2019, door Hartpatiënten Nederland

Artsen hebben in het Beaumontziekenhuis in Farmington Hills, Michigan, een jonge man na twintig minuten hartstilstand weer tot leven gewekt. De 20-jarige Michael Pruitt raakte geëlektrocuteerd door een ongeval en kreeg een hartstilstand. Per ambulance werd hij naar de eerste hulp gebracht, waar de artsen hem tot leven wisten te wekken.
Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Volgens de krant was Michael zijn stiefvader aan het helpen op een werf in een voorstad van Detroit. Hij droeg een metalen ladder. Maar daarmee raakte hij een elektrische kabel en kreeg hij een lelijke opdonder.
De eigenaar van de werf belde het noodnummer en begon vervolgens met reanimeren. Gelukkig kwam de ambulance al na vier minuten, waarna hulpverleners de reanimatie overnamen. Daarbij gebruikten ze ook een defibrillator.
In het ziekenhuis aangekomen vertoonde Michael nog steeds geen teken van leven. Dienstdoend arts Angel Chudler besloot alles op alles te zetten en niet op te geven, ook al is de stelregel: na 20 minuten kun je net zo goed stoppen met reanimeren, want het helpt toch niet meer. Gelukkig besloot zij desondanks door te zetten. Opnieuw gebruikte ze de AED, maar er gebeurde niets. Dan nog een tweede keer, en toen gebeurde het: Michael kwam weer tot leven, zijn hart klopte weer.
Michael hield aan het ongeval alleen verbrande tenen over, want daar was de elektriciteiten door naar buiten gegaan. De tenen zijn inmiddels verzorgd en verbonden, aldus het AD. ,,Zijn herstel is miraculeus”, aldus directrice Barbara Smith van de traumadienst in de krant. ,,In minder dan 5 minuten beginnen hersencellen af te sterven door een gebrek aan zuurstof. Hij heeft niets van zijn hersenfuncties verloren. Dit toont duidelijk het belang van onmiddellijk en onophoudelijk reanimatie als iemands hart stopt, zodat zuurstofrijk bloed naar de hersenen blijft stromen.”

 

Voor meer artikelen klik hier