default-header
HomeNieuwsDe morgenstond heeft goud in de mond

De morgenstond heeft goud in de mond

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 24 juli 2019, door Hartpatiënten Nederland

De ochtend is het moment dat je wilskracht en motivatie het sterkst is. Daarom is het zo slim om de dag te beginnen met aandacht voor je gezondheid. Een goed begin van de dag, dat nemen ze je niet meer af. Wat kun je in de ochtend zoal doen?
  • Een glas water drinken. Want in de nacht verlies je veel vocht door transpiratie. Dit kost maar 10 seconden!
  • Kort mediteren of ademhalingsoefeningen doen. Veel mensen beginnen de dag met het luisteren naar het nieuws, met hun smartphone of met bedenken wat ze allemaal moeten doen. Door mediteren of rustig ademhalen start je de dag juist rustig en krijgen stresshormonen   minder kans. Dit kost 5-10 minuten.
  • Bewegen. Waarom zou je de dag niet beginnen met een goede warming-up, een korte wandeling, yoga of wat krachtoefeningen? Je zet de bloedsomloop aan het werk en wordt écht wakker. Dit kost 15-30 minuten.
  • Gezond ontbijten. Neem even de tijd voor een volwaardig ontbijt, bijvoorbeeld met zuivel, vers fruit en volkoren granen. Een kom kwark met aardbeien, havervlokken en noten bijvoorbeeld. Dit kost 10 minuten.
  •  Als je al deze punten in de ochtend afwerkt, dan kost dat je krap een uur en heb je écht een heel goede start van de dag. Maar 1 of 2 punten kan natuurlijk ook.
Deze tip is afkomstig uit het boek: ‘Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter’ van Karine Hoenderdos en Hanno Pijl.

 

Voor meer artikelen klik hier