default-header
HomeNieuwsDe Franse keuken: Mosselen in witte wijn

De Franse keuken: Mosselen in witte wijn

woensdag 19 mei 2010, door Hartpatiënten Nederland

Hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: 25 minuten
Een heerlijk Frans hoofdgerecht die u natuurlijk in dit seizoen niet aan u voorbij kunt laten gaan. Het is één van die gerechten die de Franse keuken siert.

Hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: 25 minuten
Een heerlijk Frans hoofdgerecht die u natuurlijk in dit seizoen niet aan u voorbij kunt laten gaan. Het is één van die gerechten die de Franse keuken siert. 

Normandië

Zo verbonden met de zee als dit deel van Frankrijk is, zo vaak staan er schatten uit de zee op tafel. Met name oesters en mosselen worden in Normandië veel gegeten. Deze schelpdieren bevatten wel wat cholesterol, maar zijn verder heel mager. Het cholesterolgehalte van uw bloed is vooral afhankelijk van de hoeveelheid verzadigd vet dat u eet en veel minder van de hoeveelheid cholesterol in uw eten. U kunt daarom met een gerust hart af en toe genieten van zo’n heerlijke mosselmaaltijd. 

Boodschappenlijstje

  • 4 kg mosselen
  • 30 g peterselie
  • 400 g grofgesneden soepgroenten (of mengsel van ui, winterwortel en bleekselderij)
  • ½ liter droge witte wijn
  • 1 laurierblaadje

De mosselen goed wassen onder koud stromend water. Geopende mosselen met de bolle kant tegen het aanrecht tikken. Blijft de mossel open, gooi deze dan weg. De peterselie grof hakken. De mosselen, groenten, witte wijn, peterselie en het laurierblaadje in een grote pan (of in 2 pannen) doen en aan de kook brengen. De mosselen in ongeveer 5 tot 8 minuten gaar koken tot alle schelpen open staan. Af en toe met een schuimspaan de mosselen omscheppen. Verwijder de niet geopende mosselen. Serveer de mosselen met stokbrood of frites, gemengde salade en mosterdmayonaise*.

Bevat per portie:

  • 835 kJ (200 kcal)
  • 22 g eiwit
  • 9 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet
  • 7 g koolhydraten
  *Mosterdmayonaise: vermeng 6 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel grove mosterd.  
Geschreven door onze redactie.

Geef een reactie