default-header
HomeNieuwsCitroenrisotto met garnalen

Citroenrisotto met garnalen

Recepten

vrijdag 16 april 2021, door Hartpatiënten Nederland

AANTAL PORTIES | 2 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram rijst
  • 250 gram garnalen
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram doperwten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml plantaardige melk
  • 2 citroenen (rasp en sap)
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el gistvrij bouillonpoeder (bijvoorbeeld Biotoday)
Optionele ingrediënten:
  • 1 el geraspte citroengras
  • 5 limoenbladeren
  • 1 tl citroengraspoeder (sereh)
Instructies:
  1. Kook de rijst circa 9 minuten, spoel koud af
  2. Snijd de ui in kwart plakjes. Hak of pers de knoflook fijn
  3. Verwarm een pan met ruim milde olijfolie, fruit de ui en knoflook 2 minuten aan
  4. Voeg dan de doperwten en spinazie toe, roer even door
  5. Voeg de bouillonpoeder, sereh en gemberpoeder toe, samen met de plantaardige melk
  6. En voeg hieraan ook de citroen rasp, sap en limoenblad, citroengras toe
  7. Laat even door pruttelen (circa 3 minuten)
  8. Voeg nu de rijst toe, en roer goed door
  9. Laat nog circa 3 minuten, onder goed roeren staan
  10. Bak in een aparte pan de garnalen circa 5 minuten aan (net gaar/roze) en voeg deze toe aan de risotto

Dit recept is van healthy chef Iris Heuer, GreenTwist.

Tip: Iris biedt een gezonde en heerlijke lente kookcursus aan! Lees hier meer. Aanvullend verzekerd bij CZ? Grote kans dat deze cursus vergoed wordt!


Geef een reactie


Reacties (1)

  • David Boer 16 april 2021

    In veel vissoorten/schaaldieren zit te veel cholesterol waaronder garnalen.
    Het verbaast mij altijd dat hier geen rekening mee wordt gehouden.
    Alle vis wordt gelijk gesteld met gezond; maar dat is niet zo voor mensen met een te hoog cholesterol gehalte.