default-header
HomeNieuwsBonte Boontjes

Bonte Boontjes

Recepten

vrijdag 28 mei 2021, door Hartpatiënten Nederland

Deze heerlijke eenpansmaaltijd is het eerste diner recept in de groente challenge. Omdat we het jullie zo makkelijk mogelijk willen maken om de 300 gram groente per dag te eten, heeft dit recept maar liefst 300 gram groente per portie. Het recept is gemaakt met kip, maar kan ook vegetarisch klaargemaakt worden.

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 600 gram Hollandse sperziebonen in stukjes
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 4 el milde olijfolie
  • 4 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 100 gram bospeen in blokjes
  • 8 mini tomaatjes gehalveerd
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 250 gram kastanjechampignons in kwarten
  • 100 gram spekreepjes (vegetarisch? gehakte pecannoten)
  • 250 gram kipdijfilet in blokjes (vegetarisch? gebruik blokjes kaas)
  • 1 el bonenkruid of gedroogde tijm (meer of minder naar smaak)
  • peper & zout (naar smaak)
  • sambal (naar smaak)
Instructies
  1. Snijd alle groente zoals hierboven uitgelegd
  2. Kook de sperzieboontjes in 8 minuten beetgaar in gezouten water. Spoel koud in een vergiet en zet apart.
  3. Fruit de gesnipperde uien zachtjes aan in 2 el olijfolie in een wok met een snufje zout. Door het zout laten de uien vocht los waardoor de ui mooier gaart
  4. Voeg vervolgens de spekreepjes toe en bak deze zachtjes uit met de plakjes knoflook (Laat de knoflook niet bruin worden want dan wordt het bitter)
  5. Neem de inhoud uit de pan met een schuimspaan en houd apart
  6. Bak de (naar smaak gekruide) kip gaar samen met de champignons in het overgebleven vet en hou vervolgens ook weer apart
  7. Roerbak de bospeen en paprika in de laatste eetlepel olijfolie
  8. Voeg als laatste de tomaatjes en het bonenkruid toe en schep om tot de tomaatjes goed heet zijn
  9. Verzamel alle ingrediënten in de wok, breng op temperatuur en serveer op verwarmde borden
  10. Bereid je vegetarisch? Verdeel de kaasblokjes en noten koud over de groenten
  11. Voor de liefhebbers maakt een schepje sambal deze maaltijd af

Tips:

  • dit recept kun je makkelijk verdubbelen en voor meerdere dagen koken
  • heb je groente over? gebruik die dan deze week in een ander recept

Dit recept is van healthy chef Iris Heuer, GreenTwist.

Tip: Iris biedt een gezonde en heerlijke lente kookcursus aan! Lees hier meer. Aanvullend verzekerd bij CZ? Grote kans dat deze cursus vergoed wordt!


Geef een reactie