default-header
HomeNieuwsBereidingstechnieken de wok

Bereidingstechnieken de wok

woensdag 9 september 2009, door Hartpatiënten Nederland

De meeste mensen koken hun groente en bakken of braden hun vlees of vis. Maar er is meer mogelijk! Zo zijn er manieren om uw eten te bereiden waarbij u minder vet nodig heeft of juist meer onverzadigd vet gebruikt. In deze tip leest u meer over de wok.

De meeste mensen koken hun groente  en bakken of braden hun vlees of vis. Maar er is meer mogelijk! Zo zijn er manieren om uw eten te bereiden waarbij u minder vet nodig heeft of juist meer onverzadigd vet gebruikt. In deze tip leest u meer over de wok.
 
Een wok is ideaal voor het roerbakken van vlees, vis, kip en groente. Roerbakken betekent onder voortdurend omscheppen in weinig vet, vlees, vis, kip en groente gaar maken. Een scheutje olie kunt u wel toevoegen om aanbakken te voorkomen. Neem liever olie dan margarine omdat dit hoger verhit kan worden. Daarnaast is olie goed voor hart en bloedvaten vanwege de onverzadigde vetten die erin zitten. Lekkere roebakcombinaties zijn kipfilet met peultjes en cashewnoten, biefstuk met kastanjechampignons en groene asperges of gerookte zalmsnippers met lenteui, komkommerlinten en pasta.

Hartgenoten.nl
 

Laatst aangepast op 29 september 2009  11.14 uur

Geschreven door onze redactie.


Geef een reactie