default-header
HomeNieuwsBananencake

Bananencake

Recepten

vrijdag 15 januari 2021, door Hartpatiënten Nederland

Wie mij al langer volgt heeft dit vast al opgemerkt, ik ben erg enthousiast over GreenSweet Stevia, en vertel dit aan iedereen die dit wil horen. Daarom werk ik nu ook met dit mooie bedrijf samen. Zij maken, in mijn optiek, de allerbeste verantwoorde zoetstoffen op basis van groene stevia en erythirol. Een tip: gebruik bij bestellingen via Greensweet-stevia de kortingscode ‘Greentwist15’ in de webshop!

Voor GreenSweet Stevia maakte ik dit heerlijke recept voor bananencake, mét een leuke instructievideo! Geniet ervan!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 250 gram amandelmeel
  • 75 gram gemengde noten
  • 50 gram GreenSweet Icing
  • 1 tl vanille extract/stokje/poeder of vanille zoetstof
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn
  • snuf zeezout

Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Hak de noten grof
3. Voeg de eieren toe, en klop schuimig op.
4. Pureer de bananen met de eieren fijn
5. Meng baking soda met 1 el appelazijn
6. Voeg het amandelmeel, bakpoeder, baking soda azijn mix en zout toe.
7. Meng dit er doorheen tot het helemaal is opgenomen.
8. Spatel de gehakte noten door het beslag.
9. Verdeel het beslag in een ingevet cakeblik.
10. Bak de cake in 50-60 minuten op 160 graden gaar. Eventueel met een prikker controleren of de vulling helemaal gestold is. De prikker moet er dan droog uit komen.

TIP: Je kan ook een appel of wortelcake maken met dit recept, door de bananen te vervangen door 3 grote appels / 3 grote wortels (of een mengsel van, je kan ook de pulp van je juicer gebruiken)

Dit recept is van Iris Heuer, GreenTwist.

Zien hoe Iris deze heerlijke cake maakt? Bekijk hier de video.


Geef een reactie